Stefansson: Svi protivnici protiv nas moraju dobro zapeti

Najbolji islandski košarkaš o Eurobasketu

Stefansson: Svi protivnici protiv nas moraju dobro zapeti

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovina u kvalifikacijama za Eurobasket 2015 u Ukrajini nalazi se u grupi sa Velikom Britanijom i Islandom. 

Island nije neko ime u svijetu košarke i naša reprezentacija ne bi smjela imati problema protiv ove male skandinavske zemlje koju znamo kao rukometnu silu.

U reprezentaciji Islanda nema imena koja bi izazivala veliku pažnju ljubitelja košarke. Ipak, između košarkaških anonimusa koje trenira Šveđanin Peter Okvist, izdvaja se jedno poznato ime. To je Jan Steffanson.

31-godišnji islandski bek trenutno igra u najjačoj evropskoj ligi u dresu Zaragoze, a igrao je još u Rusiji, Italiji, Njemačkoj i SAD.

"Volim igrati za svoju reprezentaciju, družiti se sa svim tim divnim momcima. Nadam se da ću nastaviti svoju reprezentativnu karijeru i sljedećeg ljeta. Napredujemo u posljednje vrijeme i nadam se da ćemo nastaviti dobrim putem", kaže Stefansson koji, ipak, ne očekuje mnogo u narednim kvalifikacijama.

"Moram biti iskren i reći da ne mislim da imamo dobre šanse. Ono što mogu najaviti da ćemo protiv svakog protivnika igrati čvrsto do posljednje minute i naši protivnici moraju biti dobro spremni za nas", kaže Stefansson.

"Islandski mentalitet je takav, mi smo dovoljno ludi da mislimo da možemo protiv svakoga. Svi naši protivnici moraju igrati u najjačim sastavima kako bi nas dobili. Mi smo mnogo manji od ostalih, nismo toliko košarkaški talentovani, ali imamo jako srce", poručio je Stefansson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.