Novo pojačanje FK Sarajevo

Stepanov: Šampion je šampion, i to treba respektovati

Milan Stepanov, srbijanski fudbaler koji igra na poziciji stopera, novo je pojačanje FK Sarajevo. 

Ono čime se špekulisalo proteklih dana danas je i službeno potvrđeno, a nekadašnji U-21 reprezentativac Srbije zvanično je predstavjen u salonu Svetozar Vujović kao novi fudbaler aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine.

"Nemojte zamjeriti ja ne volim puno pričati sa medijma. Ja volim svoje govoriti na terenu. U prvom kontaktu sam vidio sam da su ljudi korektni. Šampion je šampion i to treba da se poštuje. Kroz cijelu karijeru sam se vodio time da treba uvijek davati maksimum i mislim da ovaj klub i ovi igrači tek treba da naprave nešto", rekao je Stepanov, te dodao:

"Došao sam ovdje da svojim iskustvom pomognem ekipi. To je fudbal, to je profesionalizam. Upoznat ćete me kakav sam kao igrač i kao čovjek. Ne volim puno da pričam". 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Svoju seniorsku karijeru Stepanov je počeo u Vojvodini 2001. godine, gdje je igrao do 2006. godine, narednu sezonu proveo je u Trabzonu, a potom je naredne tri godine igrao u Portu. Sezonu 2009/2010 proveo je godinu dana na posudbi u Malagi, a potom je uslijedio povratak u Tursku. Dvije godine proveo je u Bursi, a potom jednu sezonu u Mersinu. Kiparska Omonia je bila posljednja destinacija Stepanova u posljednoj sezoni.

"Slabije poznajem bosanku ligu jer sam deset godina igrao vani, ali ima vremena da ligu bolje upoznam. Igrao sam u mnogim klubovima, igrao sam u različitim sredinama, u drugim kulturama, među drugim vjerama i nadam se da ću se i ovdje brzo privići i navići", dodao je Stepanov.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.