Šterbik: Ovo MVP priznanje je kruna karijere

Golman Vardara nakon Final Foura u Kolnu

Šterbik: Ovo MVP priznanje je kruna karijere

D. Rakanović

Finalni turnir rukometne Lige prvaka završio je istorijskim trijumfom makedonskog Vardara. 

Vardar je u finalu u Kolnu savladao PSG sa 24:23 pogotkom Ivana Čupića u posljednjoj sekundi, a za najkorisnijeg igrača izabran je golman Vardara Arpad Šterbik. 

"Učestvovao sam u devet finala Lige prvaka ili završnih turnira. Osvojio sam i tri trofeja. Sada i četvrti. Ipak, ovo MVP priznanje je dragulj na kruni karijere. Osjećaj je nevjerovatan", rekao je Šterbik. 

Ovo je prvi put da golman ponese MVP priznanje Final Foura Lige prvaka. 

Golman Vardara otkrio je da je nakon slavlja u polufinalu protiv Barcelone ekipa dobila dodatni vjetar u leđa.  

"Mi funkcionišemo kao tim. To je bio ključ. Svi naši mladi igrači, koji do sada nisu osvajali ovako važne trofeje, su odradili sjajan posao. A kada smo pobijedili Barselonu, u očima saigrača sam vidio da u Keln nismo došli kao turisti, nego da podignemo pehar",  zaključio je Šterbik.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi