Nastavlja sa sjajnom formom: Stevanović pogodio protiv prvaka Švicarske

Njegov tim ipak poražen

Nastavlja sa sjajnom formom: Stevanović pogodio protiv prvaka Švicarske

E. Ganibegović

Pauzu u švicarskoj Superligi klubovi koriste za pripreme i odigravanje prijateljskih utakmica.

Servette našeg Miroslava Stevanovića danas se sastao s prvakom Švicarske iz prethodne sezone, Young Boysom, a učesnik Lige prvaka ove sezone slavio je pobjedu rezultatom 4:2.

Prvi gol viđen je već u trećoj minuti. Dosuđen je penal, a Siebatcheu pogađa za vodstvo Young Boysa. Petnaestak minuta kasnije već je bilo 2:0, a autogol postiže Magnin.

U 30. minuti dosuđen je penal i za Servette, a siguran realizator najstrožije kazne bio je Rodelin. Samo tri minute kasnije na scenu stupa i Miroslav Stevanović koji pogađa za 2:2. Gol našeg Zmaja pogledajte klikom OVDJE.

Nije dugo trebalo Boysima da stignu do novog vodstva. Već u 38. minuti Martins Pereira pogađa za 3:2, a u drugom poluvremenu igrači Servettea postižu još jedan autogol i bilo je to konačnih 4:2. Ovaj put je loptu u svoju mrežu poslao Rouiller.

Obavezama u švicarskoj Superligi Stevanović i ekipa se vraćaju utakmicom 19. kola 29. januara kada gostuju kod Zuricha. Za tri dana odigrat će prijateljsku utakmicu protiv Siona.

Podsjetimo, nakon 18 odigranih kola Servette se nalazi na petoj poziciji s 25 bodova i skoro da su osigurali opstanak ove sezone.

Najzaslužniji za to je bh. reprezentativac Miroslav Stevanović koji igra u životnoj formi. S 15 asistencija je najbolji asistent svih prvih liga u Evropi, a dodao je i četiri gola. Također, u Kupu Švicarske dečko iz Zvornika postigao je gol i dodao dvije asistencije na tri utakmice.

Prijateljska utakmica:

Young Boys - Servette 4:2 (Siebatcheu (P) 3', Magnin (AG) 17', Martins Pereira 38', Roullier (AG) 56'; Rodelin (P) 30', Stevanović 33')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti