Vraća se zaboravljeni "putnik": Potpisao je ugovor sa petoligašem, rijetki su samo čuli za taj klub
FOTO: Guliverimage

Zanimljiv potez koji je dao i još neke odgovore

Vraća se zaboravljeni "putnik": Potpisao je ugovor sa petoligašem, rijetki su samo čuli za taj klub

Haris Zilić

Čini se da je mjesec januar 2024. godine rezervisan za zanimljive transfere u redovima niželigaša. Nakon što je ranije objavljena vijest da je 30-godišnji Stefano Sturaro potpisao za italijanskog trećeligaša Cataniu, stiže nam još jedna zanimljiva vijest.

Ovaj put centar zbivanja je Španija, a glavna uloga pripada pomalo zaboravljenom 32-godišnjem defanzivcu Stevenu Caulkeru.

Pomenuti fudbaler je posljednji angažman imao u engleskom Wiganu koji je napustio u julu 2023. godine i pola godine nije imao klub, a sada se odlučio na zanimljivu avanturu.

Caulker je potpisao ugovor sa španskim petoligašem Malaga City, klub za koji su vjerovatno samo rijetki čuli i to oni koji baš vole da prate avanture iz amaterskih liga.

U španskom timu Caulker će imati ulogu igrača i trenera, što je svakako zanimljivo, a čini se da je ovo i znak da se lagano bliži kraj igračke karijere.

Oglasi

Igračka karijera Caulkera bila je izuzetno turbulentna, a dobio je čak i nadimak "putnik" jer je dosta mijenjao klubove, ali išao i na razne posudbe.

Pažnju na sebe je privukao prije sedam godina kada je Liverpool odlučio da ga iznenađujuće angažuje, ali epizoda na Anifeldu je prošla neslavno.

Počeo je u omladincima Tottenhama, nije zatim dobio pravu priliku u prvom timu londonskog kluba pa je išao na posudbe u Yeovil Town, Bristol City, Swansea.

Na ljeto 2013. godine Tottenham ga prodaje Cardiffu, a nakon Cardiffa igrao je i za QPR, Southampton, Liverpool.

Zatim je bila kratka epizoda u Škotskoj u Dundee FC, a onda se oprobao i u Turskoj gdje je nosio dres Alanyaspora, Fenerbahcea, Gaziantepa, Karagumruka, da bi se prije godinu dana vratio na Ostrvo u redove Wigana gdje se zadržao pola godine.

Oglasi

Nevjerovatan susret sa Koemanom

Ovaj iskusni defanzivac je vjerovatno najčudniji trenutak karijere imao kada je stigao u Southampton 2015. godine. Southampton je tada vodio legendarni nizozemski stručnjak Ronald Koeman.

Nije Nizozemac ni znao da mu je stiglo pojačanje u klub. Čudno je gledao u Caulkera kada mu se pojavio u kancelariji.

"Nakon što sam potpisao za Southampton otišao sam kod Koemana u kancelariju, ali on nije imao pojma ko sam. Rukovali smo se, a on je čudno buljio u mene. Nije imao pojma ko sam", rekao je Caulker.

Caulker se nije naigrao kod Nizozemca. Ostao je u klubu do januara 2016. godine i odigrao je samo osam utakmica, od koji su samo tri bile u Premiershipu i zbog toga se odlučio na odlazak, a nakon Southamptona novi klub je bio QPR.

Iskusni Defanzivac je nastupao za mlađe selekcije Engleske, imao je i jedan debi za "A" tim gdje je i postigao pogodak u prijateljskoj utakmici protiv Švedske 2012. godine.

Stigao je onda period od deset godina reprezentativne pauze, a onda je 2022. godine odlučio da nastupa za reprezentaciju zemlje porijeka Sijera Leonea. Obzirom da je prema pravilnicima FIFA-e mogao promijeniti selekciju to je i učinio, a za Sierra Leone skupio je 13 nastupa u dosadašnjoj karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi