Velikan ga se odrekao, matični klub zaboravio, sada je prihvatio poziv koji je sve bacio u nevjericu
FOTO: EPA

Kraj mukama

Velikan ga se odrekao, matični klub zaboravio, sada je prihvatio poziv koji je sve bacio u nevjericu

Haris Zilić

Januar mjesec 2024. godine ipak donio nam je jedan zanimljiv i neočekivan transfer i to iz trećeligaškog društva u Italiji. Potez koji je mnoge fudbalske zaljubljenike ostavio u blagom čudu.

Prije deset godina, Setfano Sturaro (30) je važio za fudbalera koji će biti budućnost italijanskog fudbala. Nakon omladinskih kategorija, upisao je i četiri nastupa za reprezentaciju Italije.

Igrao je u Juventusu u koji je došao iz matične Genoe 2014. godine, ali u redovima Stare Dame imao je trenutaka za zaborav. Nije se pokazao kako se očekivali, a mnogi su mišljenja da Juventus nije imao ni puno strpljenja s ovim veznjakom.

Iz Juventusa se vratio na posudbu u Genou, da bi ga Genoa 2016. godine ponovo otkupila ugovor od Juventusa, ali tu nije bio kraj mukama Sturara.

Išao je na posudbe u Veronu, Karagumruk, Genoa ga je zaboravila i nije bio u planovima ove sezone, a onda slamka spasa iz treće liga.

Oglasi

Sicilija kao lijek

Stefano Sturaro ipak ostaje u italijanskom fudbalu, neće rano završiti karijeru i pokušat će pomoći bivšem članu Serie A koji je posljednjih godina grcao u problemima.

Ovaj sada već iskusni veznjak potpisao je ugovor sa Cataniom jednim od fudbalskih simbola Sicilije.

I to nije bilo kakav ugovor. Sturaro i Catania potpisali su saradnju do ljeta 2026. godine, a cilj Catanije je da se sa Sturarom za početak proba vratiti u Seriu B u narednim sezonama.

U tekućoj sezoni Serie C u svojoj grupi C, Catania je na 13. poziciji sa 28 bodova nakon 22 odigrana kola i to je četiri boda manje odp ozicija koje vode u play-off.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Klub sa Sicilije se nakon turbulentnog period malo stabilizovao finansijski i sada žele da rade na rezultatskom iskoraku.

Dolazak Sturara je možda početak slaganja jedne nove slagalice u ovom poznatom klubu sa Sicilije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi