Koeman je Pjaniću barem znao ime, a ovom čovjeku ni to: "Ulazim, a on nema pojma ko sam"
Ronald Koeman poznat je po žestokom odnosu s fudbalerima koje ne podnosi (Foto: EPA)

Pojačanje za kojeg nije znao

Koeman je Pjaniću barem znao ime, a ovom čovjeku ni to: "Ulazim, a on nema pojma ko sam"

Midhat Šljivak

Ronald Koeman je u trenerskoj karijeri imao brojne ispade s vlastitim igračima. Pravi primjer je Miralem Pjanić s kojim u Barceloni nije imao nikakvu komunikaciju, a nekadašnji fudbaler Southamptona Steven Caulker (31) ističe da po njegovom dolasku u klub 2015. godine nizozemski stručnjak nije uopšte ni znao ko je i da mu je upravo on pojačanje u timu.

Nizozemski stručnjak Ronald Koeman važi za izuzetno kontroverznog trenera. Često se znao naći u zategnutim odnosima s vlastitim igračima, a snagu je pokazivao i u Barceloni, gdje je mučio Miralema Pjanića.

Jedan od onih koji su imali čudne trenutke s Koemanom je iskusni defanzivac Steven Caulker. Nekadašnji engleski reprezentativac, a danas član selekcije Sijera Leonea 2015. godine je stigao u Southampton kojeg je tada vodio ovaj stručnjak.

Nije Nizozemac ni znao da mu je stiglo pojačanje u klub. Čudno je gledao u ovog defanzivca kada mu se pojavio u kancelariji.

"Nakon što sam potpisao za Southampton otišao sam kod Koemana u kancelariju, ali on nije imao pojma ko sam. Rukovali smo se, a on je čudno buljio u mene. Nije imao pojma ko sam", rekao je Caulker.

Oglasi

[instagram]https://www.instagram.com/p/CRHnu_hr7R4/[/instagram]

Ronald Koeman je tim sa St. Mary'sa vodio od 2014. do 2016. godine. Ekipu je preuzeo od Mauricija Pochettina i pod njegovim vodstvom je tim zauzeo rekordno šesto mjesto.

Ukupno je ovaj tim vodio u 91 utakmici. Upisao je 44 pobjede, 30 poraza i 17 utakmica je završeno neriješeno.

Caulker se nije naigrao kod Nizozemca. Ostao je u klubu do januara 2016. godine i odigrao je samo osam utakmica, od koji su samo tri bile u Premiershipu i zbog toga se odlučio na odlazak.

Oglasi

Ovaj 31-godišnji fudbaler je dijete Tottenhama. Igrao je na brojnim posudbama, bio je član i Liverpoola, Alanyaspora, Fenerbahčea, a trenutno je član Wigana.

On je jednu utakmicu odigrao za reprezentaciju Engleske. Bilo je to 2012. godine protiv Švedske kada je zabio i gol, a od prošle godine nastupa za zemlju porijekla Sijera Leone za koju je već upisao 12 nastupa.

Koeman potpuno psihički uništio Barcinu nadu: "Više nisam imao volje i želje da treniram"

Joan Laporta je odlučio da se Koemanu zahvali na saradnji, a umjesto njega za novog trenera izabran je Xavi Hernandez.

Koeman nije baš na najbolji način napustio klub, a mnogi fudbaleri nisu krili svoje zadovoljstvo što je on dobio otkaz. Među njima je i mladi Alex Collado kojeg je Koeman otpisao nakon svega nekoliko treninga.

Oglasi

On je u izjavi za španske medije u jednoj rečenici objasnio koliko ga je Koeman psihički "uništio".

"Mogu samo reći da sam s Ronaldom Koemanom izgubio volju i želju i za treninzima", rekao je Collado u svom intervjuu za Marcu i nastavio.

"On uopšte nije pričao sa mnom niti mi je ukazao na te stvari koje bih trebao da popravim. Jednostavno me otpisao iako mi uopšte nije dao šansu da se dokažem. Ne želim previše da idem u detalje jer je situacija ionako komplikovana. No, Barcelona je i dalje klub mog života i nadam se da ću nekada dobiti šansu u prvom timu", riječi su Collada.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dosta je ovakvih svjedočenja brojnih fudbalera i Koeman je često krivac za loše odnose unutar ekipa koje vodi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi