Steven Gerrard napušta klupu Rangersa i stiže u engleski Premiership
Foto - EPA

Preuzima Aston Villu

Steven Gerrard napušta klupu Rangersa i stiže u engleski Premiership

M. Šljivak

Legendarni fudbaler Liverpoola Steven Gerrard (41) napušta menadžersku poziciju u ekipi Rangersa i stiže u engleski Premiership.

Gerrard će, po svemu sudeći, postati novi menadžer Aston Ville, nakon što je ovaj klub zbog serije loših rezultata odlučio da uruči otkaz dugogodišnjem menadžeru Deanu Smithu.

Rukovodstvo engleskog velikana sa Villa Prka odlučilo je nakon tri godine saradnje uručiti otkaz 50-godišnjem Smithu i to nakon pet uzastopnih poraza u Premier ligi.

Na njegovo mjesto stići će Steven Gerrard. Legendarni fudbaler prihvatio je poziv iz Birminghama i on će u narednim satima postati novi menadžer Ville.

Pretpostavlja se da će službena potvrda dolaska Gerrarda na klupi Ville biti saopštena u narednih 24 do 48 sati.

Oglasi

Interesantno je svakako da je upravo Dean Smith najveći kandidat za preuzimanje škotskog velikana Rangersa, tima kojeg je Gerrard vratio na vrh škotskog fudbala.

Steven Gerrard je menadžersku karijeru počeo 2017. godine u omladinskim kategorijama Liverpoola, gdje je kao fudbaler proveo kompletnu karijeru.

Ipak, tu se kratko zadržao jer poziv Rangersa iz Glasgowa nije mogao odbiti, a tamo je napravio zaista velike stvari.

Uspio je Rangerse prošle godine vratiti na vrh škotskog Premiershipa i osvojiti naslov prvaka nakon decenije velike patnje i ogromnih problema u klubu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je Rangerse vodio u ukupno 193 utakmice i ima učinak od 125 pobjeda, 42 neriješena rezultata i samo 26 poraza.

Vidjet ćemo kako će se Gerrard snaći u engleskoj Premier ligi, a svakako bi najviše pažnje privukao njegov duel protiv voljenog Liverpoola.

Top Komentari

Cocca87
to je greska ako uradi, nek ostane u rangersu jos koju god i onda nek dodje u liverpool
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi