Ako je iko sumnjao u veličinu Kloppa na Anfieldu, poslije izjave Gerrarda sigurno neće

Trener koji će zlatnim slovima ostati upisan u historiju Redsa

Ako je iko sumnjao u veličinu Kloppa na Anfieldu, poslije izjave Gerrarda sigurno neće

Eldar Ganibegović

Jurgen Klopp nakon osam godina napušta Liverpool. O njegovoj veličini dovoljno govori i izjava Stevena Gerrarda.

"Iduća sezona je naša", bio je poznati slogan Liverpoola sve do dolaska Jurgena Kloppa na mjesto menadžera ove ekipe.

Nakon što je stigao njemački stručnjak, Liverpool je procvjetao i samo je dominacija Manchester Cityja kriva što nisu osvojili i više trofeja.

Liverpool je za vrijeme Jurgena Kloppa postao prvak Evrope i nakon toliko čekanja prvak Engleske i Klopp odlazi kao legenda.

O njegovoj veličini dovoljno govori i izjava Stevena Gerrarda, koji će zauvijek ostati upisan kao igračka legenda na Anfieldu, a mnogi smatraju da će jednoga dana postati i trener ovog tima.

Jurgen Klopp će za vikend protiv Wolverhamptona po posljednji put voditi Liverpool i emocije su sigurno više nego uzavrele.

Oglasi

Steven Gerrard dao je izjavu koja dovoljno govori o kakvoj ikoni na Anfieldu se radi.

"Ta se era bliži kraju. Iskreno se nadam da je Uprava već počela da gradi statuu za Kloppa. On je zausta klupska legenda i zaslužuje tako nešto. Ako govorimo o najboljim trenerima ikad, Klopp je tu rame uz rame s najboljima", rekao je legendarni Gerrard.

Nasljednik Jurgena Kloppa biti će Arne Slot. Radi se o trenutnom treneru Feyenoorda koji je i sam potvrdio da preuzima Liverpool.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mogu potvrditi da sam novi menadžer Liverpoola", potvrdio je Slot na jučerašnjoj press konferenciji.

Arne Slot je trenersku karijeru počeo u Cambuuru. Potom je vodio AZ Alkmaar, da bi u Rotterdam stigao 2021. godine i njegov angažman se ispostavio kao pravi potez. Klub je vodio u 149 utakmica i ima učinak od 97 pobjeda, 29 remija i samo 23 poraza.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi