Važio je za žestokog momka dok ga Gerrard nije utišao: "Nikad nisam vidio tako nešto"
Foto - EPA

Bellamy je zbog Gerrarda šutio

Važio je za žestokog momka dok ga Gerrard nije utišao: "Nikad nisam vidio tako nešto"

Midhat Šljivak

Nekadašnji fudbaler Liverpoola Stewart Downing ispričao je zanimljivu priču o sukobu Stevena Gerrarda i Craiga Bellamyja u svlačionici Redsa.

Bellamy je u svijetu fudbala bio poznat kao veliki 'lajavac' i žestok momak, a tadašnjem menadžeru kluba Kennyju Dalglishu je prigovorio određene stvari na klupi.

"Prigovorio je Kennyju na kraju utakmice. Bio je na klupi i ušao je u igru, a zatim je rekao: 'Trebao sam ja igrati jer sam brz'. Kenny mu je odgovorio da začepi, a zatim se pojavio Steven Gerrard".

"Njega sam možda dva puta u životu vidio da izgubi živce. Prišao je Bellamyju i rekao mu da 'začepi gubicu'. Bellamy se utišao. Nikad nisam vidio tako nešto jer znate kakav je on. Bellamy se često nije mogao kontrolisati u onom što govori, ali ovog puta je zašutio", rekao je Downing.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dalglish je taj koji je doveo Downinga i Bellamyja u klub, a legendarni trener je otišao 2012. godine.

Downing je proveo dvije godine na Anfieldu (2011-2013), dok je Bellamy otišao nakon jedne sezone.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi