Bogati vlasnici spremaju prvi potez: Zna se ko će biti novi trener Newcastlea?

Na listi želja nekoliko stručnjaka

Bogati vlasnici spremaju prvi potez: Zna se ko će biti novi trener Newcastlea?

E. Čaušević

Newcastle je jučer potvrdio da je klub dobio nove vlasnike, te da je saudijski princ Mohammed bin Salman odlučio da kupi klub s St. James Parka.

Kompanija Public Investment Fund kupila je Newcastle nakon što su nekoliko godina bili u pregovorima sa dosadašnjim vlasnikom Mikeom Ashleyjem. Navijači ovog kluba su se trudili godinama da Ashley napusti Newcastle i to se konačno desilo.

Newcastle je sada postao jedan od najbogatijih klubova na svijetu i jasno je da nas očekuju ogromne promjene na St. James Parku dolaskom novih vlasnika.

Engleski mediji već špekulišu o tome koga bi ovaj klub mogao dovesti u januaru, ali bitne promjene u igračkom kadru očekuju se tek narednog ljeta kada će imati dovoljno vremena za preokret situacije.

Ipak, jasno je da će bogati vlasnici odmah početi sa promjenama u Newcastleu koji će u narednim godinama sigurno biti u samom vrhu engleskog fudbala, a čini se da će prva promjena biti na trenerskoj klubu.

Steve Bruce je trenutno šef stručnog štaba Svraka, ali čini se da novi vlasnici ne računaju previše na njega. Bruce je poručio da želi ostati u klubu i dokazati da ne zaslužuje otkaz, ali je svjestan da je sada sve moguće.

Engleski mediji već špekulišu o tome ko bi mogao biti novi trener Newcastlea, a navodno bogati vlasnici imaju nekoliko želja.

Prva želja je Antonio Conte koji je trenutno bez posla nakon što je ljetos napustio Inter. Navodno, italijanski stručnjak bi mogao dobiti bogatu ponudu sa St. James Parka koju će teško odbiti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pored Contea s Newcastleom se povezuje još i Roberto Martinez koji je trenutno selektor Belgije, a u špekulacijama su još Frank Lampart, Eddie Howe i Steven Gerrard.

Novi vlasnici sigurno žele da zadive navijače Newcastlea odmah po ulasku u klub, a ko će biti novi trener ekipe ostaje nam da vidimo.

Top Komentari

epa
Mourinho vec trlja ruke sad kad dobije otkaz iz Rome reci ce da mu je oduvjek bio san voditi Newcastle..
8 1
epa
Ovaj Conte je mislim najblizi jer je i on isto Pep daj mu para da dovede 50 igraca i onda da osvoji.... samo je pitanje ko zeli od igraca da dodje u klub koji je tek u izgradnji trebaju mu sigurno 2-3 godine da zaigraju ligu prvaka mislim da ce tesko postati klub koji ce biti top 4 tima u engleskoj (kao Chelsea i Man city)... i njima je trebalo vremena da sklope ekipu... sada mogu dovesti igrace koji su u 3o tim i starije koji su osvojili sve i svasta i da uzmu jos koji milion... tesko ce doci neki mladji... daleko od toga da Newcaste nema tradiciju ali mislim da necemo ih vidjeti medju top timovima sigurno kroz 3-4 godine...
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi