Pep se izvinio za sve 'gluposti' koje je rekao: "Nepotrebno i glupo! Sramim se"
Menadžer Manchester Cityja shvatio je kako je pretjerao u svom izlaganju i uputio je izvinjenje legendi (Foto. Screenshot)

Menadžer Manchester City

Pep se izvinio za sve 'gluposti' koje je rekao: "Nepotrebno i glupo! Sramim se"

Midhat Šljivak

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola javno se izvinio legendarnom fudbaleru Liverpoola Stevenu Gerrardu kojeg je prije nekoliko dana spomenuo kada je govorio o tome kako su svi klubovi u Premier ligi protiv Građana i da ih vjerovatno smatraju odgovornim i za Gerrardovo klizanje protiv Chelseaja na Anfieldu iz 2014. godine kada je City uzeo titulu ispred Redsa.

Pep Guardiola danas je uputio javno izvinjenje Stevenu Gerrardu kojeg je spomenuo prije nekoliko dana tokom žestokog izlaganja u kojem je optužio sve klubove Premier lige da rade protiv Manchester Cityja.

Menadžer Manchester Cityja smatra da ostali klubovi mrze Građane i smatra ih odgovornim za istragu koja se vodi protiv njih za kršenje finansijskog fair playa, koja bi na kraju tim iz Manchestera mogla dovesti do ogromne kazne, oduzimanja bodova ili čak izbacivanja iz lige.

Guardiola smatra da se njegov klub krivi za sve što je loše u engleskom fudbalu, pa se pita jesu li odgovorni i za klizanje Stevena Gerrarda u utakmici protiv Chelseaja 2014. godine zbog kojeg je Liverpool izgubio titulu prvaka od Cityja.

"Ne znam, možda smo mi odgovorni jer se Steven Gerrard okliznuo na Anfieldu. Je li i to naša greška? Imam ogromno poštovanje prema njemu, ali to je naš trenutak kao i svi trenuci koje smo proživjeli svih ovih godina. Znam dobro koliko napora smo uložili u sve. Ako se nešto događalo 2009. ili 2010. godine, ništa te trenutke neće promijeniti", rekao je Guardiola i nastavlja:

"Ljubomora je dio sporta. Kada ste pobjednik ljudi žele da vas skinu s vrha. To je lijepo, ali neki timovi žele u Ligu prvaka samo zbog ogromnih stadiona koje su napravili. Nikad neću zaboraviti šta je tih devet timova napravilo".

Oglasi

Pep je javno prozvao ekipe koje Cityju rade o glavi. To su Burnley, Wolves, Leicester, Newcastle, Spurs, Arsenal, Manchester United, Liverpool i Chelsea, koji su 2020. godine tražili izbacivanje Građana iz Lige prvaka nakon optužbe o kršenju fair playa.

Strasti su se nakon nekoliko dana malo smirile. Pep je danas na press konferenciji uputio je izvinjenje Stevenu Gerrardu za sve što je rekao.

"Izvinjavam se Stevenu Gerrardu za nepotrebne i glupe komentare koje sam izrekao prošli put. Stidim se. On to nije zaslužio", rekao je Pep Guardiola u današnjem izlaganju i dodao je:

"On dobro zna koliko ga volim i poštujem. Sramota me je jer nije to zaslužio. Nisam predstavio svoj klub na pravi način. Rekao sam mu to i lično, a želim i ovako da se izvinim njemu i njegovoj porodici", govori Pep Guardiola.

Reakcije Stevena Gerrarda na sve za sada nema. Legndarni fudbaler Liverpoola nije se oglašavao o svemu i on je čovjek koji nikad nije reagovao na javne prozivke na društvenim mrežama.

Guardiolin istup bio je itekako nizak za jednog takvog stručnjaka. Ipak, i njega treba shvatiti jer je izuzetno ljut što City svi osuđuju bez ikakve konačne odluke Premier lige o bilo kakvim kaznama za njegov klub.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Građani su u posljednjih 10 godina osvojili šest naslova engleskog prvaka. Četiri od tih šest došle su s Pepom Guardiolom, a priliku za petu imat će i ove sezone u kojoj se vodi trka s Arsenalom.

Španski stručnjak je ekipu iz Manchestera vodio u 385 utakmica. Ima učinak od 278 pobjeda, 50 remija i 57 izgubljenih utakmica.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi