Stevo Nikolić proživljava drugu igračku mladost u Srbiji
Nikolić je ko vino, njemu su godine samo broj, a za to je svakako zaslužan sportski život i maksimalan rad na treninzima što se svakako prenosi i na prvenstvene utakmice

Nekada prvi topnik bh.lige sjajno igra u finišu karijere

Stevo Nikolić proživljava drugu igračku mladost u Srbiji

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

U Srbijanskoj Prvoj ligi odigrano je 30. kola, a vrh drže Zlatibor i Grafičar sa po 54 osvojena boda. Ove ekipe su najozbiljniji kandidati da naredne sezone igraju u Super ligi Srbije.

Ekipa Žarkova za koju od ljeta prošle godine nastupa Stevo Nikolić trenutno se nalazi na devetoj poziciji, te će sezonu vjerovatno okončati u sredini tabele. Bivši napadač Modriče, Borca, Zrinjskog, Željezničara i Čelika prošlog je ljeta nakon raskida ugovora s klubom iz Zenice odlučio da svoju karijeru nastavi u Srbiji.

Nikolić koji će u decembru napuniti 36. godina u novoj sredini je pokazao da još nije za staro gvožđe, te da još može odigrati kvalitetno i na visokom nivou. Ovaj nekada najbolji strijelac Premijer lige ove je sezone u 23 meča odigrana u Prvoj ligi Srbije postigao devet golova uz dvije asistencije na svome kontu.

Ovaj napadač je i u prošlom kolu bio strijelac za Žarkovo u pobjedi rezultatom 2:1 protiv ekipe Kolubare. Nikolić s ovim timom ima ugovor do kraja sezone, ali ne treba se iznenaditi ako ostane i naredne sezone u ovom klubu ili nekom drugom budući na njegove igre i odnos prema treninzima sigurno da još par godina može bez problema odigrati.

Nikolić je u svojoj karijeri pored titule najboljeg strijelca Premijer lige bio četiri puta prvak BiH, te u svojim vitrinama ima i osvojeno prvenstvo Mađarske i Kup ove države s ekipom Debrecena. Za reprezentaciju BiH odigrao je i dva meča, te je postigao jedan gol.

Top Komentari

dinass
Nije imo ni prve mladosti,rodio sensa 35.
1 0
Realist
Stevo legendo pozdrav iz Mostara
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi