Koronavirus vratio Stevu Nikolića u osnovnu školu

Našalio se premijerligaški as

Koronavirus vratio Stevu Nikolića u osnovnu školu

Nekadašnjem premijerligaškom asu Stevi Nikoliću ne pada teško period u samoizolaciji.

Iskusni Nikolić od ljeta 2019. godine igra u Srbiji za Žarkovo, a pauza prouzrokovana pandemijom koronavirusa zatekla je njegov tim na diobi osme pozicije u tamošnjem drugom rangu.

Nada se Nikolić da će se stanje uskoro stabilizovati i samim tim sezona završiti, a u međuvremenu formu održava u kućnom ambijentu i vrijeme provodi družeći se sa porodicom.

"Najviše se igram sa kćerkom Sofijom kada nema obaveze oko praćenja školskog programa preko TV. U šali volim da joj kažem da sada zajedno pohađamo drugi razred, jer i ja sam pažljivo pratim predavanja nastavnika. Preko dana često igramo 'čovječe ne ljuti se' i druge društvene igre uz koje brže prođe vrijeme", ispričao je Nikolić za Žurnal, pa se osvrnuo na treninge.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Treniramo po programu koji nam redovno šalju članovi stručnog štaba. Sigurno ćemo svi osjetiti prekid rada i bit će neophodno vrijeme da se vrati fizička sprema. Vidjet ćemo kako će da se organizuje nastavak prvenstva, odigrali smo 26 utakmica, ostalo je još 11. Najbitnije je da budemo disciplinovani i da se pridržavamo savjeta stručnjaka, a da se zatim što prije normalno vratimo normalnom životu. Solidarnost prema starijima i razumijevanje opasnosti od bolesti najbitniji su u ovim teškim trenucima", ističe Nikolić.

Nikolić je, podsjetimo, jedan od najboljih strijelaca u historiji Premijer lige BiH. U našoj zemlji je igrao za Čelik, Željezničar, Zrinjski, Borac...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi