Stigao dokaz: Aut o kojem bruji svijet je regularan!

Iako je izgledalo drugačije...

Stigao dokaz: Aut o kojem bruji svijet je regularan!

Aut koji je fudbaler Readinga izveo na jučerašnjoj utakmici protiv Cardiffa izazvao je mnogo komentara na društvenim mrežama, jer je na prvu zaista izgledalo da je nepravilno izveden.

Gotovo svi svjetski mediji pisali su o tome da je igrač Readinga izveo aut ušavši duboko u teren, ali stigao je dokaz da je sve bilo više nego regularno i po fudbalskim propisima.

Aut linija na stadionu Cardiffa podudarala se sa sjenkom koju na teren baca tribina, a iza se nalazi još jedna bijela linija koja je, zapravo, i napravila pometnju.

Da je sve bilo regularno pokazuje i snimak iz 10. minute kada je sa istog mjesta izveden aut, ali tada nije bilo sjenke pa se jasno može zaključiti da je sve bilo po propisima.

Zaista je bilo pomalo naivno povjerovati da bi takav previd promakao sucima, protivničkim fudbalerima i navijačima, ali zaista se tako činilo na prvi pogled.

Top Komentari

muhamedhulk
i sad ste i vi ispali glupi jer ste prenijeli neprovjerenu vijest. mislim nista novo... :D haha
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti