Stigao i Ratko Varda

Pripreme za Eurobasket

Stigao i Ratko Varda

Nakon jučerašnjeg dolaska Gorana Ikonića i Saše Vasiljevića na pripreme naše košarkaške reprezentacije, koja svoju formu za Eurobasket brusi u Sarajevu, Sabit Hadžić bogatiji je za još jednog igrača. Suigračima iz A-tima priključio se i centar Ratko Varda.

Ratko Varda, koji je veoma bitan košarkaš u koncepciji igre našeg najboljeg tima, već danas je odradio oba treninga koja su bila na programu selektora Hadžića.

Podsjetimo, ovaj igrač je od strane našeg rukovodstva dobio nekoliko dana odsustva sa priprema zbog završetka pregovora oko angažmana u novi klub. Radilo se o Uniksu iz Kazana i posao nije uspješno završen.

Ratko Varda je na pripreme naše selekcije stigao kao šampion Poljske sa Procomom. Naš centar je veoma uspješno igrao tokom sezone, kao i tokom nevjerovatne finalne serije za prvaka u kojoj je protivnik Procoma bio Turow. Pobjeda sa 4:3 u seriji značila je osmi za redom naslov prvaka za ovaj klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti