Stigao je odgovor na pitanje hoće li Werner u augustu igrati za RB Leipzig u Ligi prvaka

Nijemac potpisao za Chelsea

Stigao je odgovor na pitanje hoće li Werner u augustu igrati za RB Leipzig u Ligi prvaka

A. Čaušević

Realizovan je najveći transfer u eri koronavirusa. Chelsea i RB Leipzig su zvanično potvrdili da je Timo Werner novi fudbaler londonskog kluba. 

RB Leipzig će u augustu nastupiti u Ligi prvaka na mini turniru u Lisabonu kao jedan od klubova koji su već izborili nastup u četvrtfinalu.

S obzirom da je Werner od 1. jula zvanično novi fudbaler Chelseaja, odmah se postavilo pitanje da li će sjajni njemački napadač igrati za RB Leipzig u Ligi prvaka.

Sve dileme riješio je njemački klub koji je u kratkom obavještenju naveo da Julian Nagelsmann neće moći računati na sada već svog bivšeg igrača tokom Lige prvaka u augustu.

"Werner prelazi u Chelsea od 1. jula 2020. godine. Napadač če nakon četiri uspješne godine napustiti Red Bull i potpisao je dugogodišnji ugovor. Klubovi su se dogovorili da ne iznose dtalje. Werner neće igrati s nama u nastavaku Lige prvaka u augustu", naveli su iz RB Leipziga.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prema nezvaničnim informacijama Werner je potpisao petogodišnji ugovor, a visina transfera je iznosila 60 milliona era.

Chelsea u augustu igra revanš osmine finala protiv Bayerna, UEFA je odobrila proširenje liste sa tri nova igrača, a ostaje da se vidi da li će Werner biti prijavljen i nastupiti u Minhenu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi