Stigao kao izbjeglica, pa zadivio trenera njemačkog velikana

Predviđaju mu blistavu karijeru

Stigao kao izbjeglica, pa zadivio trenera njemačkog velikana

Iz Njemačke nam stiže interesantna priča čiji su glavni akteri HSV i jedan mladi fudbaler koji je izbjegao iz Gambije.

Riječ je o Bakaryju Jatti, 17-godišnjem mladiću koji je samo jedan od nekoliko hiljada izbjeglica iz Gambije koji su u proteklom periodu stigli u Njemačku.

Interesantno, Jatta nikada u karijeri nije nastupao ni za jedan klub, ali se čini da bi uskoro mogao napraviti najbolji potez u životu.

Jatta je upisao fudbalsku akademiju Kannenberg, a treneri tog kluba koji su ga gledali na djelu su ga nekoliko mjeseci kasnije ponudili na probu u HSV.

"Bakary radi fantastično. Ostavlja sjajan dojam i zaista niko ne bi ni pomislio da nikada u svom životu nije nastupao ni za jedan klub", riječi su oduševljenog Brune Labbadije, trenera njemačkog velikana.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Tamošnji mediji pišu da mladi Gambijac na treninzima Hamburga pokazuje nevjerovatne tehničke vještine, a neki idu toliko daleko da mu predviđaju da će postati nova zvijezda Bundeslige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi