Stigao zasluženi poziv za Ben Yeddera, Francuzi se još nadaju Lucasu Hernandezu

Deschamps odabrao igrače za posljednje provjere pred Mundijal

Stigao zasluženi poziv za Ben Yeddera, Francuzi se još nadaju Lucasu Hernandezu

Selektor reprezentacije Francuske Didier Deschamps obznanio je spisak igrača za posljednje provjere Trikolora pred Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a među imenima na koja su svi odavno navikli ima i nekoliko novajlija.

Svoj prvi poziv u reprezentaciju Francuske zaradio je i sjajni napadač Seville Wissam Ben Yedder. Čovjek koji je već nekoliko puta odbijao pozive Tunisa, rodne zemlje svojih roditelja, konačno je dočekao Deschampsov poziv.

Deschamps nije ni imao izbora po ovom pitanju jer se Ben Yedder svojim igrama "sam pozvao" u reprezentaciju. Prije dva dana je sa dva gola izbacio Manchester United iz Lige prvaka na Old Traffordu, a trenutno je u ovom takmičenju uspješniji od njega samo Crsitiano Ronaldo, s obzirom da je napadač Andalužana prikupio osam golova u ovosezonskom izdanju najelitnijeg klupskog fudbalskog takmičenja.

Poziv je stigao i na adresu Lucasa Hernandeza, sjajnog defanzivca Atletico Madrida, iako je on sam prije nekoliko dana izjavio da ne želi nastupati za Francusku, te da će čekati poziv Crvene furije. Ipak, on se našao na spisku, a da li će prihvatiti Deschampsov poziv ostaje da se vidi.

Spisak Trikolora za predstojeće prijateljske susrete:

Golmani: Areaola, Lloris, Mandanda
Odbrana: Digne, L. Hernandez, Kimpembe, Koscielny, Pavard, Sidibe, Umtiti, Varane
Vezni red: Kante, Lemar, Matuidi, Pogba, Rabiot, Tolisso
Napad: Ben Yedder, Demebele, Giroud, Griezmann, Martial, Mbappe, Thauvin.

Inače, Francuska će 23. marta ugostiti Kolumbiju, dok će četiri dana kasnije odigrati prijateljski meč sa domaćinom narednog Mundijala, reprezentacijom Rusije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi