Stigla službena ponuda za Ibričića

Ibričić na izlaznim vratima Hajduka

Stigla službena ponuda za Ibričića

Moskovski Lokomotiv je poslao službenu ponudu Hajduku za bh. reprezentativca Senijada Ibričića.

Prije nekoliko dana se pojavila vijest da ruski velikan prati našeg reprezentativca, a jutros su iz splitskog kluba saopštili da je stigla i službena ponuda. To je hrvatskim medijima potvrdio i Ibričićev menadžer Anđelko Jurkić.

Iako se još ne spominje koliko su čelnici Lokomotiva spremni platiti za našeg reprezentativca, hrvatski mediji su došli do cifre koja se, zapravo, i od ranije spominjala. Radi se o transferu vrijednom 6 miliona eura, od čega bi 5.2 miliona pripalo Hajduku, dok bi Ibričić dobio 800. 000 eura.

Ukoliko se ovaj transfer ostvari Ibričić bio bio drugi najskuplji igrač koji je otišao iz Hajduka. Hajduk bi za Ibru dobio 5.2 miliona eura, dok je za Nikolu Kalinića od Blackburna dobio 5.5 miliona eura. Rusi navodno žele transfer odmah, jer ne žele da im neko drugi uzme Ibričića, a klubova koji su zainteresovani je jako mnogo.

Ibričić je u Hajduk stigao u ljeto 2008. godine za 1.8 miliona eura, a kroz ugovorne obaveze Ibričiću je isplaćeno oko 400. 000 eura. Odluku o tome hoće li ponuda Lokomotiva biti prihvaćena donijet će Nadzorni odbor Hajduka.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.