Stigle su ga godine i ćelavost, ali magija je ostala: Prepoznajete li legendu?

Svojevremeno među najboljim na svijetu

Stigle su ga godine i ćelavost, ali magija je ostala: Prepoznajete li legendu?

A. Čaušević

Početkom 90-ih godina Sir Alex Ferguson je pod svaku cijenu u timu želio jednog čovjeka, na kraju je uspio u toj namjeri. 

Nakon impresivnih igara u Leeds Unitedu, Eric Cantona je prešao u Manchester United i u narednim godinama bio je najbolji igrač ekipe koja je počela dominirati Engleskom.

Cantona je bio istinski velemajstor fudbalske igre, iako ga većina pamti po njegovom kung fu udarcem kada je napao jednog od navijača Crystal Palacea u januaru 1995. godine.

Legendarni Francuz je objavio na Instagramu podsjetio na djelić magije i kakav udarac je imao. U košulji i trenerci 53-godišnji Cantona se namjestio na volej i zabio efektan gol.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Još uvijek vježbam s mojim najboljim prijateljem", napisao je nekada odlični napadač u objavi na Instagramu.

Inače, nakon okončanja karijere Cantona se najviše posvetio glumi. Osim što se pojavio u nekoliko filmova, mnogi ga se sjećaju i po snimanju odličnih reklama za Nike početkom ovog vijeka.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CHEEE
A ja bih tu da ga zabijem ko Eric Cantona
1 3
user1583752673
Ja ga se sjecam kako je djavola ubio loptom
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi