Štilić briljira u Ukrajini

Brzo se adaptirao u novom klubu

Štilić briljira u Ukrajini

E. Škorić

Semir Štilić briljira iz utakmice u utakmicu u dresu ukrajinskog Karpatyja, pa je čudno da je već neko vrijeme izvan bh. nogometne reprezentacije.

Štilić je ljetos iz poljskog Lecha prešao u Karpaty, gdje je za kratko vrijeme postao jedan od glavnih igrača. 

 

Njegov klub nastoji ove sezone izboriti opstanak, a u derbiju začelja, odigranom jučer na stadionu Ukrajina u L'vivu, Karpaty je remizirao sa Hoverla-Zakarpattijom. Crnogorac Mirko Raičević rastužio je domaće navijače pogotkom u finišu prvog dijela za vodstvo gostiju od 1:0.

 

Ipak, Karpaty u 56. minuti uspijevaju doći do izjednačenja, nakon što je jednu asistenciju Štilića u gol pretvorio Aleksandr Gladkiy. 

 

Nakon 12 odigranih kola Karpaty imaju 10 bodova i nalaze se na 14. poziciji, dok su u "crvenom" Hoverla i Metalurg Zaporizhya sa osam, odnosno dva boda.

 

Pogledajte što se sve događalo u susretu Karpatyja i Hoverle, a asistenciju bivšeg nogometaša Željezničara možete vidjeti na 09:38

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.