Štilić dao dva gola Werderu
Semir Štilić nastavio sa sjajnim partijama

U prijateljskoj utakmici

Štilić dao dva gola Werderu

Semir Štilić, najbolji mladi fudbaler Bosne i Hercegovine večeras je postigao dva gola u prijateljskoj utakmici koju je njegov Lech odigrao protiv Werdera iz Bremena.

Bundesligaš je slavio sa 2:3, ali naš fudbaler, potencijalni A reprezentativac BiH briljirao je u meču sa velikim protivnikom. Tzois je doveo Werder u prednost od 0:1 u 24. minutu, a isti igrač bio je i strijelac drugog gola za Nijemce. Štilić je na 1:2 smanjio u 43. minutu, i sa tim rezultatom otišlo se na odmor.
Igrao se 57. minut kada je naš velemajstor postigao i svoj drugi gol u ovom kontrolnom susretu, te poravnao rezultat na 2:2.

Ipak, pobjednika je odlučio Pizaro pogotkom u 73. minutu susreta. 

Lech - Werder 2:3

0:1 Tziolis (24), 0:2 Tziolis (27),1:2 Štilić (43), 2:2 Štilić (57), 2:3 Pizarro (73).

Sudija: Adam Lyczmański (Poljska). Gledalaca: 4.000. Żuti karton: Baumann (Werder).
LECH POZNAN: Turina (od 46. minuta Kotorowski), Wojtkowiak (46.Kikut), Tanevski (46.Bosacki), Arboleda (76. Kucharski), Djurdjević, Peszko (46.Injać), Murawski, Stilić, Wilk (46.Bandrowski), Lewandowski, Rengifo (46.Reiss).
WERDER: Wiese (46.Pellatz), Boenisch, Tosić (73. Andersen), Baumann, Diego, Ozil (78. Vranjes), Tziolis, Sanogo (64. Almeida), Frings (64. Niemeyer), Pizarro (78. Rosenberg), Mertesacker.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.