Štilić donio bod Wisli na gostovanju kod lidera

Štilić donio bod Wisli na gostovanju kod lidera

Edmir Škorić

U velikom poljskom derbiju nije bilo pobjednika. Legia je u Varšavi odigrala 2:2 s Wislom iz Krakova.  

Nakon dvije utakmice bez postignutog gola, nogometaši Wisle gostovali su lideru i pružili dobru utakmicu, pa i pored igrača manje, uspjeli da zabiju dva gola i osvoje bod.

Legia je na samom startu preko Radovića povela, a u 27. minuti Glowački je isključen u sastavu Wisle. Ubrzo je Duda povisio na 2:0 i smatralo se da će Legia lako do novih bodova.

Međutim, Wisla se spasila golovima u posljednjih pola sata. Prvo rezervista Guerrier u 66. minuti pogađa za 2:1, a onda nova majstorija Semira Štilića. Naš internacionalac je u 82. minuti postigao lijep gol iz slobodnjaka za konačnih 2:2.

Štilić je iz igre izašao tek u sudijskoj nadoknadi, dok je njegov suigrač, naš internacionac, Gordan Bunoza igrao svih 90 minuta. 

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Legia ostaje vodeća sa 51 bodom, dok je Wisla izbila na drugo mjesto sa šest bodova manje.

Ekstraklasa, 26. kolo:
Legia - Wisla 2:2 (Radović 2, Duda 36/ Guerrier 66, Štilić 82)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.