Štilić je briljirao na Tušnju, ali dva igrača FK Željezničar su ove sezone imali bolji učinak

Veznjak Plavih zabio i asistirao

Štilić je briljirao na Tušnju, ali dva igrača FK Željezničar su ove sezone imali bolji učinak

A. Čaušević

Najubjedljivijom pobjedom van Grbavice u ovoj sezoni Željezničar je opet preuzeo prvo mjesto na tabeli Premijer lige. Plavi su na Tušnju pobijedili Slobodu s 0:4.

Briljirao je Semir Štilić. Osim sa asistencijom i maestralnim golom, svojim kretanjem, driblinzima i vizijom igre iskusni veznjak je pokazao da je dimenzija više za bh. standarde.

Štiliću je to bila najbolja partija od povratka u sarajevski tim. Njegova predstavu u Tuzli koja je trajala 84 minute imala je InStat index učinkovitosti 285.

Gledajući pojedinačne nastupe samo su dvojica igrača Plavih imali bolji učinak od Štilića u dosadašnjem dijelu takmičarske godine 2019/2020. To je bio slučaj u pobjedi nad Sarajevom 5:2.

Tada je dvostrukoga strijelac Sulejman Krpić imao InStat index učinkovitosti 320, dok je InStat index učinkovitosti Mladena Veselinović (upisao dvije asistencije op.a.) u tom meču iznosio 295.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada je u pitanju utakmica na Tušnju visoke ocjene za svoje nastupe dobili su još Damir Sadiković (264), Sulejman Krpić (262) i strijelac vodećeg gola Kemal Osmanković (254).

Inače, uzimajući u obzir igrače koji su zaigrali na osam i više mečeva Sadiković je sa prosječnim InStat indexom 232 najučinkovitiji igrač Plavih u dosadašnjem dijelu sezone. Slijede Veselinović (228), Enes Sipović (217) te Štilić (212) i Krpić (212).

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Plavi orkestar
Stila je inteligentan igrac a takvih nam nedostaje u BiH fudbalu i na terenu i na klupama a i u savezu.
6 6
tbra
dobar je dado
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi