Štilić najbolji stranac u Poljskoj u posljednjoj deceniji

Izbor portala Igol.pl

Štilić najbolji stranac u Poljskoj u posljednjoj deceniji

Poljski portal Igol.pl proglasio je najbolje strane igrače koji su igrali u poljskoj Ekstraklasi u posljednjoj deceniji.

U konkurenciji deset igrača od kojih većina danas ne igra u Poljskoj najboljim je proglašen naš Semir Štilić.

Desetine stranih igrača igrali su u Ekstraklasi u posljednjih deset godina. Nažalost za većinu njih poljsko prvenstvo bila je samo odskočna daska za dalji napredak u karijeri, navodi se između ostalog u tekstu.

„Bh. internacionalac Semir Štilić je bio najtalentovaniji stranac koji je imao priliku igrati u Ekstraklasi. Za razliku od većine igrača koji su trčali poljskim travnjacima Štilić je izgledao poput umjetnika. Lech je sa njim nizao uspjehe i na domaćoj i na međunarodnoj sceni. Ekstraklasa ubrzo mu je postala nezanimljiva i dosadna. Govorilo se o velikm svjetskim klubovima koji su ga žaljeli angažovati, ali je na kraju za pola miliona eura završio u Karpatyma. Danas igra za Gaziantepspor u Turskoj,“ opisale su poljske kolege Semira Štilića.

Najboljih deset stranaca u Poljskoj u posljednjoj deceniji:

1. Semir Štilić (BiH, Lech Poznan)

2. Artiom Rudnev (Latvija, Lech Poznan)

3. Maor Melikson (Izrael, Wisla Krakow)

4. Jan Mucha (Slovačka, Legia Warszawa)

5. Ilijan Micański (Bugarska, Zaglebie Lubin, Odra, Korona Kielce, Lech Poznan)

6. Edgar Cani (Albanija, Polonia Warszawa)

7. Roger Guerreiro (Brazil, Legia Warszawa)

8. Robert Demjan (Slovačka, Podbekidzie)

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

9. Filip Iwanowski (Makedonija, Polonia Warszawa)

10. Takesure Chinyama (Zimbabve, Legia Warszawa)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.