Štilić najbolji strani igrač u Poljskoj
Semir Štilić, u Poljskoj se dokazao za samo pet mjeseci

Veliko priznanje za našeg fudbalera

Štilić najbolji strani igrač u Poljskoj

Semir Štilić proglašen je najboljim stranim fudbalerom 2008. godine u Poljskoj. Priznanje mu je uručeno na gala svečanosti u Varšavi, a nagradu je zaslužio odličnim partijama u šampionu Poljske, Lechu.

dec08Naš mladi fudbaler, iako je samo pet mjeseci u ovoj zemlji zalužio je nagradu, što dovoljno govori o njegovom kvalitetu.

„Drago mi je što sam uspio osvojiti simpatije Poljaka za tako kratko vrijeme. Ne želim da se ističem, ali nekome treba i nekoliko godina da se dokaže, a ja sam to učinio za samo nekoliko mjeseci. Svečanost je bila na iznimnom nivou. Bila mi je čast sjediti tamo, a ne kamo li primiti nagradu“, istakao je Štilić za „Avaz“.

U protekloj polusezoni Štilić je odigrao 28 utakmica za Lech, u šampionatu i Kupu Poljske, te Kupu UEFA. Jedan je od četvorice prvotimaca Lecha koji je odigrao svih 17 utakmica u prvom dijelu prvenstva.

U srijedu ga očekuje posljednji meč u polusezoni, kada će sa Lechom u Ligi UEFA odigrati susret sa holandskim Feynordom, a potom u četvrtak stiže kući u Sarajevo na i više nego zasluženo odmor.

Redakcija SportSport.ba čestita Semiru Štiliću na vrijednom priznanju u Poljskoj, te uspješnoj promociji našeg fudbala i države u Evropi!

Pogledajte neke od majstorija našeg Štilića u proteklih pet mjeseci u Poljskoj:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.