Reprezentativac BiH 'domaći' u Nikoziji

Štilić: Ne trebamo se plašiti Kipra jer smo kvalitetniji

T. Hebib

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Semir Štilić od ove sezone s dosta uspjeha nastupa za ekipu APOEL-a, koji svoje domaće utakmice igra na stadionu gdje će sutra gostovati naša reprezentacija.

"Ja se nadam da ćemo ostvariti ono zbog čega smo ovdje, a to je pobjeda i odlazak u baraž. To neće biti nimalo laka utakmica jer i Kiprani imaju šansi, ali je kvalitet na našoj strani. Moramo biti ozbiljni od prve do posljednje minute i potvrditi to", rekao je Štilić, koji je potom kratko govorio o našem narednom rivalu:

"U Kipru ima šest mojih saigrača iz APOEL-a. Ove kvalifikacije su odigrali dobro, krasi ih zajedništvo i velika borba. Mislim da su najbolji po bokovima, tu imaju nekoliko brzih igrača. Opet kažem, mislim da smo kvalitetniji i ne trebamo ih se plašiti".

Štilić očekuje paklenu atmosferu na stadionu, koji će biti rasprodan.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Atmosfera će sigurno biti paklena, a to je i za nas dodatni motiv. Njima je to prvi put da su tako blizu baražu i ovdje vlada euforija. Mi u svojim glavama trebamo posložiti stvari i privesti posao kraju na terenu"

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije