Štilić: Nemam više kontakta s Lewandowskim

Bh. nogometaš govorio za Imperia TV

Štilić: Nemam više kontakta s Lewandowskim

E. Škorić

Nogometaš Željezničara Semir Štilić govorio je za Imperia TV, a intevju je objavljen na kanalu ove televizije.

Štilić je odgovarao na brojna pitanja, a prije svega osvrnuo se na sami početak karijere.

"Petnaestak godina se profesionalno bavim nogometom. Navelo me to što su i tata i djed bili fudbaleri. Nekako je sve to bilo povezano. U Želji sam počeo kao pionir sa šest ili sedam godina, tu sam bio sve do 20. godine, a prvi profesionalni ugovor potpisao sam sa 17 godina. S 20 godina sam otišao u Poljsku gdje sam igrao četiri godine", rekao je Štilić.

Uslovi u BiH?

"Moram priznati da su uslovi vani bolji nego u BiH. Moram reći da Željo već par godina zadnjih ima dosta dobre uslove za BiH. Imamo svoje terene za treninge".

Najveća odricanja?

"Sve se moraš odreći i moraš se u potpunosti posvetiti profesionalnom životu. Moraš 24 sata živjeti kao fudbaler, počevši od redovne ishrane, dobrog sna, odmora nakon treninga i svega ostalog. Mislim da su meni sve te stvari pomogle da me zaobiđu povrede".

Najveći uspjeh?

"Najveći uspjeh je što sam iz jedne države kjao što je BiH otišao u Poljsku i osvojio bukvalno sve - prvenstvo, Kup, Superkup, igrao Evropu, bio proglašen za najboljeg igrača. Tada sam i na Kipru osvojio prvenstvo. To su mi najveći uspjesi, a i u svim drugim klubovima sam ostavio lijep trag".

O Lewandowskom

"Robert i ja smo igrali dvije godine zajedno. Potpisali smo u istom periodu za klub. Lech je tada pogodio s pojačanjima. On je imao 19, a ja 20 godina i pokazali smo se kao odlična pojačanja. Drugu godinu igranja zajedno Robert je bio najbolji strijelac lige. On je otišao u Borussiju i danas nemam kontakt sa njim. Izgubilo se to nekako godinama, ali uvijek pozdravimo jedan drugog preko nekoga".

Klub iz snova?

"Svako normalan ima želje, i ja sam htio igrati u velikom klubu u Evropi, ali moram biti zadovoljan svojom karijerom. Možda još nekako da sam mogao igrati u španskoj ligi, ali nije to sada nešto što me kopka".

Nastupi u reprezentaciji?

"Sigurno da ima neki žal što nisam ostavio neki veći trag u reprezentaciji. Bio sam mlad kada je igrao Miske i bio u top formi, pa je bilo teško da dobijem šansu. Bilo mi je ipak lijepo u reprezentaciji. Bio sam dio toga i sretan sam zbog toga".

Šanse u baražu?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imamo realne šanse jer smo bolji od protivnika, ali treba sačekati da vidimo šta će se desiti i hoće li se igrati".

Popularni Štila je kao jednu od prednosti sporta kojim se bavi naveo to što se ostvaruju razna poznanstva i dugogodišnja prijateljstva.

Top Komentari

Rajvosa2019
Momentalno medju najboljim u PL , steta sto se prije par godina u inostranstvu nije probio - mogao je puno vise
5 0
Penderinos
Gledaj gdje je lewa a gdje ovaj završi. Šta ti je zivot
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi