Štilić: Nije istina da sam otišao sa stadiona

Definitivni rastanak sa Lechom

Štilić: Nije istina da sam otišao sa stadiona

Poljski klub Lech iz Poznana ponio se krajnje neprofesionalno prema reprezentativcu Bosne i Hercegovine Semiru Štiliću.

Štiliću ugovor sa Lechom ističe na kraju ove sezone, a kako nije htio produžiti ugovor sa ekipom, čelnici i trener kluba su mu odlučili zatvoriti vrata, odnosno više ga neće koristiti u utakmicama.

 

Pojedini poljski mediji jučer su prenijeli informaciju kako je Štilić napustio stadion tokom utakmice sa Silestijom, što nije tačno.

 

"Ne, nema istine u tome da sam otišao ranije sa stadiona. Znam sam dan ranije da nisam u kombinacijama za taj susret, tako da nije tačno da sam to saznao na stadionu. U pola 1 sam otišao sa treninga kući i onda se vratio na stadion na utakmicu koja je bila u pola 3. Neko me slikao kako odlazim sa treninga i od toga su napravili cirkus. Ali, eto, to je njihov način", kaže Štilić u razgovoru za SportSport.ba.

 

Štilić je i dalje član Lecha, ali trener te ekipe do kraja sezone više neće računati na njega u utakmicama.

 

"Nema me među 18 igrača, a trener kaže kako je donio takvu odluku jer stvara ekipu za narednu sezonu. Ja sam već davno rekao da ne želim više ostati u Lechu, a u Poljskoj igrače kojima ističe ugovor jednostavno sklone. Mislim, toliko sam dao ovoj ekipi u predhodne četiri godine, a oni me jednostavno sklone iz ekipe... To se ne radi nigdje u svijetu. Ali, to je neki njihov način", kaže Štilić.

 

Ima li nekih drugih ponuda?

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

 

"Ima za sada nešto, ali ne namjeravam žuriti. Još je uvijek prerano da se o tome priča. Kad se završi sezona onda ću znati. Sad mi je najbitnije da se završi ova situacija sa Lechom. Treniram normalno svaki dan i redovan sam na treningu, ali me nema u utakmicama", dodao je Štilić na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.