Štilić: Nismo postigli gol više od šest sati

Naš reprezentativac o krizi u Lechu

Štilić: Nismo postigli gol više od šest sati

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Semir Štilić, rekao je kako se njegova ekipa nalazi u lošoj formi u poljskoj Ekstraklasi, te je ponudio moguća rješenja za izlazak iz krize.

"Mislim da nismo dovoljno ambiciozni. Prvi put se u karijeri susrećem sa ovakvom situacijom. Naime, moja ekipa nije postigla gol više od šest sati i nalazimo se u jako lošoj formi. Mislim da je moguće rješenje za ovu situaciju priključenje većeg broja igrača ofanzivi. Trenutno igramo previše defanzivno i to je rezultiralo izostankom učinkovitosti u napadu. Bilo koja ekipa koja igra protiv nas, može se braniti sa samo jednim čovjekom u defanzivi", rekao je naš reprezentativni napadač, potom se osvrnuvši na slijedeću utakmicu njegovog tima u poljskom prvenstvu:

"Bez obzira na taktiku, mi ćemo morati igrati ofanzivno, jer je to jedini način da prekinemo ovu crnu seriju. U nedjelju se nadam prekidu serije i barem jednom pogotku, jer bi nam to bilo od velikog značaja. Widzew Lodz također ne postiže golove u posljednje vrijeme, te nam i to odgovara. Mi dugujemo našim navijačima pobjedu."

Istina je da vas je Safet Sušić savjetovao da odete u neki jači tim?

"Zapravo ne. Selektor je samo rekao da ne gleda tako često poljsku ligu, kao naprimjer englesku ili njemačku, što je sasvim razumljivo."

Podsjetimo, Semir Štilić je proveo u sarajevskom Željezničaru tri godine, upisavši 49 nastupa, uz 17 pogodaka. U Lech Poznan prelazi 2008. godine i još uvijek je član iste ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.