Štilić: Pokušao sam i ispalo je lijepo

Sjajnim golom otvorio novu sezonu

Štilić: Pokušao sam i ispalo je lijepo

Semir Štilić, reprezentativac Bosne i Hercegovine, jučer je postigao sjajan gol u visokoj gostujućoj pobjedi Lecha nad LKS Lodzom i sjajno najavio novu sezonu u dresu poljskog kluba.

Već nakon gola našeg reprezentativca pitanje pobjednika bilo je riješeno. Štilić je u 29. minuti pogodio za 3:0, a do kraja susreta u mreži LSK-a završile su još dvije lopte.

"Odluka nije bila teška. Konačno, dobio sam loptu na 22-23 metra do gola. Pokušao sam i ispalo je lijepo", rekao je Štilić u razgovoru za poljske medije.

"Bilo je teško samo prvih 20 minuta. Bili smo spremni na to. Rekli smo u svlačionici da moramo biti jako fokusirani, jer LSK igra prvu utakmicu nakon povratka u Ekstraklasu. Na terenu smo učinili ono što smo i očekivali", kaže reprezentativac Bosne i Hercegovine, te dodaje:

Artoms Rudnevs je doveo Lech u vodstvo u 21. minuti. Gol je bio sumnjiv, a igrači LKS-a su tražili ofsajd. Štilić ističe da to nije važno, jer je Lech bio puno bolja ekipa i zasluženo je slavio.

"Nogomet je takav, ponekad primite gol zbog sudijske greške. Dešavalo se to i nama prošle sezone. Ne znam je li Rudnevs bio u ofsajdu ili ne. Ono što je važno, jeste da smo bili puno bolja ekipa od LKS-a i zasluženo smo slavili", dodao je Štilić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti