Štilić sa dva gola poslao poruku Ćiri
Nova odlična partija Semira Štilića

U 18. kolo šampionata Poljske

Štilić sa dva gola poslao poruku Ćiri

Adnan Beganović

U 18. kolu poljskog fudbalskog prvenstva, Lech je bio bolji od Belchatowa (3:2) uz dva pogotka našeg reprezentativca Semira Štilića.
 

U veoma bitnoj utakmici za Lech nakon ispadanja iz kupa UEFA, Štilić je pokazao zašto je jedan od najcijenjeniji igrača u Poljskoj. Naš reprezentativac "dirigovao" je igrom lidera poljskog fudbalskog prvenstva.

Lech je bolje ušao u susret i već u 3. minuti golom našeg reprezentativca poveo sa 1:0. Nakon vodećeg gola, momčad našeg reprezentativca umirila je igru i svoje prilike čekala iz kontranapada. U jeku napada domaćina, nakon sjajne akcije fudbalera Lecha, Štilić u 58. minuti postiže svoj drugi gol i povečava na 2:0.  Nakon vodstva od 2:0, fudbaleri Lecha nesvatljivo se opuštaju što domaći kažnjavaju, te preko Dziedzica u 59. i Ujeka u 85. minuti dolaze do izjednačenja. Kada se činilo da će obe momčadi osvojiti po bod, Lewandowski u sudijskoj nadoknadi vremena postiže pogodak i donosi Lechu tri vrijedna boda.

Ovim pobjedom Lech je ponovo prvi na tabeli sa 39 bodova, dva više od drugoplasirane Legija iz Varšave.

Štilić je i današnjom sjajnom izvedbom poslao "jasnu poruku" selektoru naše reprezentacije, Miroslavu Ćiri Blaževiću pred nastupajuće presudne kvalifikacione dvoboje sa Belgijom.

Belchatow – Lech 2:3 (Dziedzic 59', Ujek 85' / Stilić 3', 58', Lewandowski 90')

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:


 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.