Štilić strijelac u pobjedi Lecha
Štilić je doveo Lech u vodstvo golom u 40. minuti

Fudbalsko prvenstvo Poljske, 23. kolo

Štilić strijelac u pobjedi Lecha

Adnan Beganović

U okviru 23. kola fudbalskog prvenstva Poljske fudbaleri Lecha pobjedili su Gornik (1:2), a strijelac prvog gola za Lech bio je naš reprezentativac Semir Štilić. 

Ekipa našeg Semira Štilića bolje je otvorila susret te su u prvih pola sata imali nekoliko kolosalnih prilika koje nisu uspjeli pretvoriti u pogodak. Ipak, nakon niza propuštenih prilika Semir Štilić u 40. minuti susreta dovodi Lech u vodstvo.

Drugo poluvrijeme fudbaleri Lecha više su mislili kako sačuvati minimalnu prednost nego kako povećati istu, što im se na kraju moglo osvetiti. Naime, domaćin u 70. minuti dolazi do izjednačenja preko Smektale, a pogodak za veliko slavlje i nova tri boda Lecha postigao je Kikut u sudijskoj nadoknadi vremena.

Ovim pobjedom fudbaleri Lecha zadržali su prvo mjesto na tabeli, dok Gornik porazom sve više klizi prema nižem rangu.

Velika tri boda u borbi za titulu u 23. kolu osvojili su fudbaleri Wisle koji su na svom terenu bili bolji od Jagiellonie (1:0). Jedini strijelac na utakmici bio je Baszczynski u 3. minuti.

Prvi pratitelj Lecha do ovog kola, Legia, svoj susret igra od 20 sati, a protivnik joj je Cracovia.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Nakon nepotpunog 23. kola na tabeli vodi Lech sa 48 bodova, druga je Wisla sa 45, dok je na trećem mjestu Legia sa 44 boda i utakmicom manje.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti