Štilić u timu kola, nagradili ga navijači

Naš reprezentativac briljira u dresu Lecha

Štilić u timu kola, nagradili ga navijači

Edmir Škorić

Lech Poznan, trenutno posljednjeplasirana momčad poljske Ekstraklase, slavila je u nedjelju na domaćem terenu protiv Lechie, a navijači su za igrača pomenute utakmice odabrali bh. reprezentativca Semira Štilića.

Podsjećamo da je Lech, golovima Peszka i Rudnevsa, došao do sigurne pobjede nad Lechiom (2:0), čime je tim iz Poznana nastavio borbu za opstanak. Sada imaju 15 bodova, deset više od posljednjeplasirane Cracovie.

Na službenoj stranici Lecha, po završetku nedjeljne utakmice, objavljena je anketa, u kojoj su navijači kluba birali najboljeg igrača utakmice.

Semir Štilić, bh. reprezentativac, osvojio je 37% glasova, drugo i treće mjesto pripralo je obojici strijelaca, Slawomiru Peszku i Jakub Artjoms Rudnevsu.

U anketiranju je učestvovalo 4.133 posjetitelja Lechove službene strane.

Naš reprezentativac i u timu 13. kola

Nekadašnji veznjak Željezničara nagrađen je sa još jednom titulom ove sedmice. Naime, Štilić se našao u najboljem sastavu 13. kola poljske Ekstraklase. Osim njega, iz Lecha se u "top 11" našao i James Wolf.

Momčad 13. kola poljske Ekstraklase:

Luka Sapele (GKS Belchatow) - Erik Cikos (Wisla Krakow), Peter Celeban (Slask Wroclaw), Gordan Bunoza (Wisla Krakow), Dragan Paljić (Wisla Krakow) - Patricia Malecki (Wisla Krakow), Przemyslaw Kazmierczak (Slask Wroclaw), Semir Stilić (Lech Poznan), Jakub Wilk (Lech Poznan) - Pawel Brozek (Wisla Krakow), Artur Sobiech (Polonia Varšava)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.