Štilić: Učinit ću sve da usrećim navijače Wisle

Povratak najboljeg stranca

Štilić: Učinit ću sve da usrećim navijače Wisle

Semir Štilić je ponovo stanovnik Poljske. U zemlji u kojoj je ostavio dubok trag igrajući za Lech, Štilić je potpisao ugovor sa Wislom iz Krakowa za koju nastupa Gordan Bunoza. 

Prvi Štilićevi dojmovi na novi klub su pozitivni, a saradnja sa trenerom Smudom nije mu strana.

„Za više od četiri godine provedene u Poljskoj odigrao sam gotovo 150 susreta, odlično poznajem ligu, stadione i jezik, kao i trenera Smdu koji je najzaslužniji što sam danas tu. Kod njega sam odigrao svoju najbolju sezonu u karijeri,“ kazao je Štilić koji je osim Wisle imao ponude iz Belgije, odnosno zagrebačkog Dinama.

U redove Wisle dospio je iz turskog Gaziantepspora. Turska avantura je dobro počela, ali je neslavno završila.

„Sve je dobro krenulo, ali je stalo u mjestu nakon promjene trenera. Klub je u finansijskim problemima i nije bilo smisla ostati i dalje u Turskoj.“

Štilić je ubijeđen da će u Wisli pokazati mnogo više nego u prethodna dva kluba čija se igra većinom bazirala na kvalitetnoj odbrani.

„Ja sam specifičan igrač kojemu najviše odgovara pozicija centralnog veznog igrača. Siguran sam da ću igrati mnogo bolje jer Wisla igra ofanzivan fudbal. U prethodna dva kluba akcenat je bio na dobroj odbrani, a ja nisam igrač sa defanzivnim sklonostima."

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Poljski novinari su za kraj upitali Štilića kako će se kao igrač Wisle suprostaviti Lechu koji je na neki način njegov klub.

„Ja sam profesionalac, igrajući za Lech uvijek sam davao svoj maksimum tako da mi nema ko šta zamjeriti. Maksimum ću davati i dok budem igrao za Wislu. Učinit ću sve da usrećim navijače,“ poručio je Štilić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije