Štilić: Ukrajinska liga daleko je kvalitetnija od poljske

"Očito se Karpaty ne sviđa sucima"

Štilić: Ukrajinska liga daleko je kvalitetnija od poljske

Edmir Škorić

Bh. internacionalac, povremeni reprezentativac naše zemlje, Semir Štilić oduševljen je kvalitetom ukrajinske lige, ali ne i rezultatima svoje momčadi u dosadašanjem dijelu sezone.

Štilić je ljetos iz Lecha prešao u redove Karpatyja. S momčadi se nakon 17 kola nalazi na 14. poziciji sa svega 16 bodova. 

 

"Ukrajinska liga stvarno je na velikoj razini, mnogo većoj nego što je to poljska liga. Šta da kažem, pa Šahtar je u ovom trenutku jedna od deset najboljih momčadi na svijetu. Dinamo Kijev također redovno nastupa u Ligi prvaka, da ne spominjem uspjeh Metalist Kharkiva i Dnjipra u Europa ligi. Ovdje se igra drugačiji nogomet nego u Poljskoj, više agresivniji, napadački i veliki je broj igrača svjetske klase. Prelaskom u Karpaty, znao sam dobro šta radim", kazao je Štilić u intervju za poljske novine Pitka Nozna, dalje dodavši:

"Nismo očekivali ovakve rezultate. Mislim da su nam suci dosta odmogli. Očito se sucima ne sviđa Karpaty. Drugi problem je naša nesposobnost. Kada brzo ne postignemo gol, uhvati nas panika. Protiv Kryvbasa smo zabili na početku i na kraju slavili sa 6:0. Trener Nikolaj Kostov napravio je neke promjene u sustavu naše igre, poradio je na taktici, ali moramo čekati na rezultate. 

 

Što se događa sa Jacobom Tosikiem?

 

"Ima tešku situaciju u Karpatyma, bio je odstranjen iz prve momčadi, ali nisam ovlašten da govorim o takvim temama".

 

Nedostaje li vam Poznan?

 

"Proveo sam četiri godine u prekrasnom klubu i taj klub će zauvijek ostati u mom srcu. Predloženi uvjeti za novi ugovor nisu bili prihvatljivi pa sam otišao. Nisam zaista na silu želio napustiti Poljsku, ali tako je kako je. U kontaktu sam sa Burićem i Ubiparipom", istakao je Štilić i za kraj dodao:

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

 

"Zanimljivo da ste vjerovatno pobjednik ako prvi postignete gol u Poljskoj, ali u Ukrajini jedan pogdak ništa ne mora značiti."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.