Štilićev pogodak nedovoljan Gaziantepu protiv lidera

Turska, 9. kolo

Štilićev pogodak nedovoljan Gaziantepu protiv lidera

Fenerbahče je opravdao ulogu favorita i u devetom kolu Super lige na domaćem terenu rezultatom 3:1 porazio Gaziantepspor naših Harisa Medunjanina i Semira Štilića. 

Emenike je odličnu formu potvrdio i večeras postigavši pogodak za 1:0 već u 15. minutu utakmice, dok je Sow pred kraj prvog poluvremena uduplao vodstvo i obezbijedio mirniji nastavak Feneru.

Ipak, gosti se bude petnaest minuta prije kraja pogotkom bivšeg reprezentativca Bosne i Hercegovine Semira Štilića. Konačnih 3:1 pet minuta prije kraja svojim drugim golom večeras postavio je najbolji pojedinac utakmice Emenike.

Haris Medunjanin na terenu je proveo svih devedeset minuta, dok je Semir Štilić ušao u 62. minutu susreta.

U drugoj večerašnjoj utakmici Sivasspor je na domaćem terenu trijumfovao protiv Ibričićevog Erciyesspora rezultatom 2:0. Chahechouhe je bio strijelac oba pogotka za domaćina. U 20. minutu pogodio za 1:0, a konačan rezultat postavio je petnaest minuta prije kraja.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Senijad Ibričić igrao je svih devedeset minuta u poraženom timu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.