Štimac na sudu dokazuje je li vratio novac

Tuži ga supruga Dine Pokrovca

Štimac na sudu dokazuje je li vratio novac

M. Maksimović

Igor Štimac se može pohvaliti da je jedan od rijetkih selektora koji se svako malo pojavljuje na sudu. Danas se pojavio na splitskom Općinskom sudu gdje je pozvan povodom tužbe udovice i kćeri pokojnog nogometnog menadžera Dina Pokrovca. 

Dinina supruga Moravka je zajedno sa kćerkom podigla tužbu zbog navodnog duga od 10.000 koje je Štimac posudio od Pokrovca. 

 

Štimac je dao izjavu u kojoj je između ostalog priznao kako je od pokojnog Dine posudio 10.000 eura, kako bi platio pripreme Hajduka. Taj novac je Igor kako on kaže posudio 2005.godine preko poslovne saradnice Dine Pokrovca Renate Cetine, te da je istoj pomenuti novac vratio. Sa druge strane Moravka Pokrovac tvrdi kako je  Igor taj novac posudio ali ga nije vratio.

 

Pokojni Dino Pokrovac je učestvovao u transferima Darija Srne i Stipe Pletikose u Ukrajinu. Tada je rukovodstvo Hajduka tvrdilo kako su recimo na ovoj dvojici igrača zaradili 1.7 miliona dolara dok je 

vlasnik Šahtara Riant Ahmetov tvrdio kako je pomenutu dvojicu igrača platio 5 miliona. 

 

Udovica Dine Pokrovca je pored Štimca odlučila tužiti i Hajduk, odnosno Niku Kranjčara i to za 600.000 eura

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.