Nedjelja kad je stradalo Posušje: Na Koševu se ne pamti uvjerljivija partija Sarajeva

Šest golova u mreži gostiju

Nedjelja kad je stradalo Posušje: Na Koševu se ne pamti uvjerljivija partija Sarajeva

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

FK Sarajevo je u 23. kolu Premijer lige BiH rezultatom 6:0 razbio HŠK Posušje.

Prva velika prilika za domaće već u trećoj minuti. Stopostotnu šansu je imao Dal Varešanović, ali Horkaš sjajno brani.

Nova velika prilika za Bordo tim i Varešanovića. Bagarić je stigao jednu loptu u 21. minuti, centrirao, a Dal pogađa stativu udarcem glavom.

Treća sreća za Varešanovića u 24. minuti. Sjajno mu je Bagarić ostavio jednu loptu, a ovaj trese mrežu Horkaša za 1:0 i to u momentima kada je Posušje bilo s 10 igrača na terenu jer se Krišti ukazivala pomoć.

Krišto nije mogao nastaviti, ušao je Janković, a onda muk na Koševu. Dupovac ruši Mašića na 40 metara od gola Sarajeva, sudac Grbić je procijenio da je bio zadnji igrač u odbrani i dodijelio mu direktan crveni karton.

Inače, kapiten Sarajeva je prije dva kola dobio crveni karton protiv Željezničara, odradio dva meča suspenzije i sada će ponovo na hlađenje nakon što je odigrao 25 minuta.

Oglasi

Bagarić je također dobio žuti karton zbog prigovora i učinio sebi i klubu medvjeđu uslugu jer mu je to treži žuti karton i neće ga biti u narednom kolu.

I kada se očekivala invazija na gol Belmina Dizdarevića, Sarajevo se izdiže i sjajno odgovara. Dal Varešanović je pocijepao malu mrežu Horkaševog gola za 0:2.

Nije se Posušje oporavilo ni od tog šoka, a uslijedio je novi. Sjajna asistencija Avramovskog i još ljepši pogodak Hebibovića za 0:3.

Drugo poluvrijeme otvoreno kako je završilo prvo - golom Sarajeva. Treći gol s igračem više za Sarajevo postiže Darko Lazić.

Pet minuta kasnije nakon novog kornera Darko Lazić je mogao i do drugog gola, ali izvuklo se Posušje.

Oglasi

Izveden je korner, lopta dolazi do Avramovskog koji centrira, Barišić ne prati dobro Lazića, a ovaj pogađa za 4:0.

U 67. minuti gosti prodaju jednu loptu Kapiću, ovaj sjajno šalje za Avramovskog koji bilježi treću asistenciju, a Hamza Čataković postiže najlakši gol u karijeri za 5:0.

Samo šest minuta nakon toga 6:0. Ovaj put Čataković asistira, a Suljić pogađa. 

Do kraja je Posušje stiglo do dva kornera, ali ništa više od toga nisu napravili i ostalo je Sarajevo - Posušje 6:0. 

Sarajevo je ovom pobjedom stiglo do 35. boda i nalaze se na četvrtoj poziciji gdje će i ostati nakon ovog kola bez obzira na druge rezultate, dok je Posušje ostalo na 20 poena i na 10. su mjestu u borbi za opstanak.

Oglasi

Posušje je djelovala veoma blijedo, jasno je da ovaj tim očekuje žestoka borba za opstanak. 

U narednom kolu Sarajevo će gostovati u Trebinju kod Leotara, dok će Posušje ugostiti Željezničar.

Premijer liga BiH, 23. kolo:

Sarajevo - Posušje 6:0 (Varešanović 24, 29', Hebibović 35', Lazić 52', Čataković 67', Suljić 75')

FK Sarajevo: Dizdarević; Hebibović, Mujakić, Dupovac, Pidro; Đokanović, Kapić, Avramovski, Suljić, Varešanović; Bagarić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Posušje: Horkaš, Ljubić, Milanović, Barišić, Mašić, Leko, Krišto, Maglica, Horić, Lauš, Vukoja.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...fenomenalna igra,jos sa igracem manje...5 razlicitih strijelaca,mnostvo dobrih prilika...e ovo vec lici na nesto...sa Dupovcem treba popricati hoce li on igrati fudbal ili glumiti kabadahiju,iako ono nije bilo za crveni,ali covjek je preagresivan.
23 3
sakinamaaa
I oni nekoga da pobjede hvala bogu
3 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi