Stipe Mandalinić potpisao za Fuchse Berlin

Odlazi u Njemačku

Stipe Mandalinić potpisao za Fuchse Berlin

Midhat Šljivak

Hrvatski reprezentativac Stipe Mandalinić napustiće redove PPD Zagreb jer je potpisao ugovor sa njemačkom ekipom Fuchse Berlin.

Lider njemačke Bundeslige nedavno je ostao bez Petra Nenadića koji je prihvatio ponudu Veszprema, ali su čelnici tima iz Berlina brzo reagovali i doveli su zaista odličnu zamjenu u liku Mandalinića.

"Sretan sam što sam stigao među Lisice. Impresioniran sam onim što vidim. Klub ima veliki potencijaln da postane najbolji u Evropi. Imao sam mnogo drugih ponuda, ali sam prihvatio ovu. Želim da se dokažem u najboljoj ligi svijeta", rekao je Mandalinić.

Hrvatski rukometaš će dres novog tima obući početkom 2018. godine, a njegov odlazak će biti veliki udarac za zagrebački tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi