Stižu prve žalbe na sistem završnice Kupa Italije

U Milanu nisu zadovoljni

Stižu prve žalbe na sistem završnice Kupa Italije

Kao što je to možda bilo i za očekivati, već sada imamo protivnike odluke da se Kup Italije riješi u samo četiri dana. 

Na jučerašnjem sastanku na kojem su između ostalog učestvovali predstavnici Nogometnog saveza Italije i ministar sporta ove zemlje Vincenzo Spadafora donesena je odluka da se sezona nastavi 13. i 14. juna utakmicama polufinala Kupa Italije.

U jednom od dva revanša polufinala sastaju se Juventus i Milan, a upravo su Rossoneri protiv toga da se Kup Italije završi po trenutno predviđenom scenariju.

Klubu sa San Siro stadiona smeta što bi finalna utakmica bila igrana samo tri ili četiri dana poslije polufinalne. Poruka je da se tako značajno takmičenje ne bi trebao završiti na takav način, a osim toga fudbaleri ne bi odmah po povratku na teren trebali igrati tako bitne mečeve jer sigurno neće biti 100 posto spremni u tom trenutku.

"Razumijem da navjačima širom svijeta možemo ponuditi kvalitetne utakmice nakon nekoliko mjeseci izolacije ali, sa sportske tačke gledišta, smatramo upitnim dodijeliti važan trofej poput Kupa Italije s dvije utakmice u tri dana i s timovima na terenu nakon preko tri mjeseca u izolaciji", poručio je predsjednik Milana Paolo Scaroni.

Inače, njegov tim je u prvom meču protiv Juventusa igranom na San Siro stadionu odigrao 1:1. Taj susret odigran je 13. februara.

U drugom polufinalu sastaju se Napoli i Inter. Napolitanci će na svom San Paoulu pokušati sačuvati onih 1:0 iz Milana. Vidjet ćemo hoće li iz tabora ostalih ekipa biti žalbi na ovakav sistem takmičenja.

Za kraj samo dodajmo kako se Seria A vraća nakon završetka Kupa, tačnije za vikend 20. i 21. juna.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

forza_juve
Isto da ce proci u finale pa se zale huhu
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi