Radeljić prihvatio poziv Barbareza: U Sheriffu osvojio šest trofeja, u sjajnoj Rijeci nezamjenjiv
Radeljić u jučerašnjem duelu protiv Dinama Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Bio je kapiten juniora Zrinjskog, a već je i nosio dres naše mlade reprezentacije

Radeljić prihvatio poziv Barbareza: U Sheriffu osvojio šest trofeja, u sjajnoj Rijeci nezamjenjiv

Samir Mlaćo

Kako je SportSport jučer ekskluzivno i najavio, novo ime na spisku selektora nogometne reprezentacije naše zemlje Sergeja Barbareza će biti defanzivac Stjepan Radeljić.

Radeljić će se uskoro i zvanično naći na spisku, razgovori su obavljeni, a iz izvora bliskih nogometašu te NK Rijeka saznajemo da je sjajni defanzivac prihvatio poziv, te će se pojaviti na narednom okupljanju.

Radeljić nosi dres Rijeke i ide mu sjajno ove sezone. Jučer baš nije imao sreće, s obzirom da su Riječani poraženi od Dinama 2:1, iako je skoro 75 minuta domaći tim držao utakmicu u 'svojim rukama'.

Presudio je kvalitet sjajnih pojedinaca u redovima Dinama, a Radeljić je od hrvatskih kolega dobio visoke ocjene. Na startu drugog dijela sezona i nije bio opcija za prvi tim, ali sve se promijenilo od utakmice sa Hajdukom.

Na Poljudu je Radeljić zaigrao od prve minute, zaustavio Livaju, Krovinovića, Kalinića i društvo, Rijeka slavila u vatrenoj atmosferi, te dobio brojne pohvale. Željko Sopić ga nije htio mijenjati, Radeljić mu uzvratio sjajnim igrama i tako je sve do same završnice.

Rijeka je i dalje u borbi za prvaka, a u Kupu će također za trofej se boriti protiv Dinama.

Oglasi

Radeljić je Novotravničanin, bio je kapiten juniora Zrinjskog, a prvo je zatim nastupio za U-19 reprezentaciju naše zemlje. Hrvati su brzo reagovali, 'preoteli' ga u svoju istu selekciju, no Radeljić je nešto kasnije opet obukao dres reprezentacije BiH. U 12 navrata bio je mladi reprezentativac naše zemlje.

Trenutno ima 26 godina i bogato iskustvo. Bio je i u Stuttgartu, doduše B timu, a zatim se vratio u bh. nogomet, tačnije u Široki Brijeg.

Igrao je i za Osijek, te Sheriff Tiraspol. U julu 2023. godine stigao je u Rijeku i napravio pravi potez.

Ove sezone je na 23 nastupa u prvenstvu, pet u Evropi, uz pogodak i asistenciju, te četiri nastupa u Kupu Hrvatske.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Radeljić je u dosadašnjoj karijeri pokazao da ima pobjednički mentalitet. Igrač godine je bio u Sheriff Tiraspolu u sezoni 2021/22, a prvak Moldavije tri puta.

Dva puta je osvajao Kup Moldavije, a bio i prvak sa juniorima Zrinjskog u sezoni 2015/16.

Top Komentari

Trapatoni
Sta je sa Nerminom Zoloticem? Ljudi moji prati li iko Portugalsku ligu?Jeli realno da niko od selektora nema smisla za tog momka? Jeli realno da moze da igra protiv Porta, Benfike, Sportinga i da strpa u dzep onakve mangupe od napadaca, a da ne valja nikom od selektora i da on ne moze igrati u teprezentaciji? Jeli realno da ste svi toliki lopovi i bilmezi?
0 0
user1711032161
Top igrac Radeljic a oni prije pozivaju neke daske samo da zadovolje menagere
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi