Što bliže rodnom mjestu, to bolje: Cavani je odabrao naredni klub?

Vraća se u Južnu Ameriku

Što bliže rodnom mjestu, to bolje: Cavani je odabrao naredni klub?

A. Čaušević

Edinson Cavani je prije nekoliko dana doputovao u rodni grad Salto koji se nalazi na granici Argentine i Urugvaja. 

U zavisnosti koliko će trajati pandemija koronavirusa moglo bi se vrlo lako desiti da Cavani više ne odigra niti jedan meč za PSG s obzirom da mu ugovor ističe na ljeto.

Prema izvještajima urugvajskih medija Cavani je za naredni klub odabrao ni manje ni više nego Bocu Juniors gdje bi igrao u paklenom tandemu s iskusnim Carlosom Tevezom.

S obzirom da El Matadoru ugovor ističe ubrzo to je ohrabrilo čelnike kluba iz Buenos Airesa da krenu po najboljeg strijelca u historiji PSG-a sa 200 psotignutih golova.

Cavani je u Evropi od 2007. godine kada je stigao u Palermo. U međuvremenu je bio i član Napolija. Nakon duže od desetak godina igranja po evropskom tlu čini se da je odlučio da se vrati kući.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti