Stoilov: Ova sezona je veliko iskustvo za Astanu

Trener kazahstanskog prvaka

Stoilov: Ova sezona je veliko iskustvo za Astanu

Ekipa Astane iz Kazahstana se sinoćnjim remijem protiv Galatasaraya oprostila od takmičenja u Evropi za ovu sezonu.

Meč u Istanbulu okončan je rezultatom 1:1, koji je bio dovoljan Galatasarayu da zadrži treće mjesto i nastavi takmičenje u Evropskoj ligi. Sa druge strane, Astana svoje prvo učešće u Ligi prvaka završava kao posljednjeplasirani tim u grupi, ali se nikako ne može reći da su razočarali.

"Bila je ovo sjajna sezona za nas. Izgubili smo samo dvije utakmice u Ligi prvaka i ne mogu biti nezadovoljan. Sve je ovo za nas veliko i novo iskustvo", rekao je trener Astane Stanimir Stoilov, koji se potom osvrnuo na utakmicu sa Galatom:

"Moram priznati da sam malo razočaran rezultatom. Galatasaray je veliki klub, ali nisu bili dominantni protiv nas. Bili smo bolji, dali smo sve od sebe ali nismo uspjeli izdržati do kraja".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Astana je u Istanbulu povela sa 1:0 u 62. minuti, da bi samo dva minuta kasnije domaći tim poravnao na 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti