Kazne za sudije koje su oštetile Sarajevo, ali glavni će mnogo gore proći
Detalj sa navedenog meča u Zenici

Bilo je veoma burno u posljednjim momentima meča u Zenici

Kazne za sudije koje su oštetile Sarajevo, ali glavni će mnogo gore proći

Samir Mlaćo, foto: Dino Kurbegović
Velika sudijska greška obilježila je meč 25. kola Premijer lige naše zemlje između FK Sarajevo i FK Sloga Doboj (1:1)

Završilo je 1:1, iako je Sarajevo pred sami kraj stiglo do pogotka, te činilo se važne pobjede. Ipak, dok su se navijači Sarajeva, te igrači i cijela klupa radovali, Topuzović je pokazao faul na golmanu Slogu.

Gotovo nikome nije bilo jasno zašto je to učinio, a zbunjeni su bili i gosti koji su se pomirili sa porazom.

Glavni sudija je bio Elvedin Topuzović iz Tuzle, a pomoćnik koji mu je signalizirao faul bio je Božidar Rustić iz Bosanske Gradiške.

Velike su bile kritike sportske javnosti, potpuno opravdane, pa je NS BiH brzo donio odluku da Topuzović i Ristić neće biti delegirani do daljnjeg.

Oglasi

Kako smo saznali, mnogo veća odgovornost kod ovog velikog propusta je na glavnom sudiji iz Tuzle koji nije trebao uvažiti sugestiju pomoćnog sudije, jer je bio blizu mjesta događaja.

Pomoćni sudija bio je skoro 40-tak metara udaljen i svakako nije mogao imati bolji pregled dešavanja u šesnastercu gostiju iz Doboja koji su tako došli do vrijednog boda u borbi za opstanak.

Prozivku na račun sudija iznio je i poslije meča Leotar – Sarajevo trener gostiju Mirza Varešanović koji je istakao da na taj meč u Zenici gleda kao na pobjedu.

“Ja mislim da smo mi Slogu savladali. Zašto nije registrovan rezultat u našu korist, ne znam...Svjedoci ste te utakmice... Računam da smo mi to dobili, ali ne mogu računati na ta dva boda. Moramo nastaviti raditi, čeka nas sada Tuzla City i moramo biti pravi da bi slavili i u tom meču“, rekao je Varešanović protekle subote.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Topuzović je ove sezone sudio samo tri meča Premijer lige. Prije utakmice Sarajevo - Sloga posljednji put je bio delegiran još početkom septembra na duelu Leotar - Posušje(0:1).

Sada ga čeka duže 'hlađenje' i pitanje je da li ćemo ga gledati opet u Premijer ligi.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1665931807
90 posto sudijskih grešaka ide na štetu "Bošnjačkih" ekipa,
10 1
Samo_Realno
Pa ako sudije kaznjavaju , znaci treba registrovati rezultat 2:1 za Sarajevo , jer ovaj neregularno osvojeni bod moze pomoci Slogi da ostane u P.L , a 2 boda Sarajevu puno ce mozda znaciti za Evropu, ha ja .
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti