Stojan Vranješ potpisuje za osmostrukog šampiona koji dugo čeka na titulu

Ponuda iz Indije nije bila dovoljno dobra

Stojan Vranješ potpisuje za osmostrukog šampiona koji dugo čeka na titulu · Saznajemo

E. Škorić

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, Stojan Vranješ, karijeru će po svemu sudeći nastaviti u Esteghlalu.

Stojan je napustio nedavno Borac i prvobitne informacije govorile se da odlazi u Indiju, ali nejgova nova stanica će po svim prilikama biti Iran. Ove informacije su nam saopštene iz izvora bliskih samom igraču. Vranješ je bio ključan igrač aktuelnog prvaka BiH i u tom momentu prvi strijelac lige, ali je iznenada stigla vijest da napušta Banjaluku.

On se u Borac vratio početkom 2019. godine. Odigrao je od tada 82 utakmice na kojima je postigao čak 45 pogodaka i teško će Velikan iz Platonove nadoknaditi njegov odlazak.

Dodajmo da je Vranješ karijeru počeo upravo u Borcu, a imao je zapaženu i internacionalnu karijeru. Iz Borca je otišao u Rumuniju gdje je igrajući za Pandurii i Cluj u 61 utakmici postigao 14 pogodaka. U sezoni 2013/2014 igrao je za Vojvodinu. U 42 utakmice postigao je 8 pogodaka, a iz Novog Sada se preselio u Poljsku, tačnije u Lechiu Gdanjsk. U Poljskoj je branio boje i Legije iz Varšave i Piasta i to sa dosta uspjeha, a 2018. se vratio u Bosnu i Hercegovinu, tačnije u Željezničar za koji je odigrao 24 utakmice u kojima je postigao tri pogotka.

Sada odlazi u Iran u još jedan zanimljiv inostrani izazov i njegov dolazak mogao bi Esteghlalu pomoći da ostvari ciljeve i osvoji titulu koju navijači ovog tima podugo čekaju.

SportSport.ba neslužbeno saznaje da bi igrač danas trebao da odradi ljekarski pregled i postane novi član Esteghlala, ali moramo da sačekamo na zvanično potvrdu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Esteghlal je klub iz Teherana i nastupa u iranskoj Premier ligi, a trenutno je drugi na tabeli sa 10 bodova nakon četiri kola i jasno je da ima izrazito šampionske ambicije, što i ne čudi jer govorimo o osmostrukom prvaku države koji nastupa na Azadi stadionu sa kapacitetom od 80.000 sjedećih mjesta.

Međutim, treba napomenutii da je ovaj tim zadnu titulu osvojio sada već davne 2013. godine, ali je u sezoni 2017/18 osvojio sedmi trofej Kupa Irana, dok u davnoj prošlosti ima dva naslova prvaka Azije.

Top Komentari

Mehinaldo
E vala ce se usreciti eto njega na ljeto nazad opet u borac ima vicu jos tri godine to mu je realno brat bratu jos 30 penala jos koji gol iz igre i to je pedest golova da zabije kakav on moze jod nas jos biti igrac uz sudije evo nek dodje u sarajevo nece gola dati
5 7
sportskenovosti
Sretno stojke sine bosanski
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije