Neočekivana situacija za Stojana Vranješa

Morat će u nove izazove

Neočekivana situacija za Stojana Vranješa

S. Mlaćo
Nekadašnji bh. reprezentativac i bivši kapiten Borca Stojan Vranješ brže od očekivanog završava epizodu u dalekom Bangladešu.

Vranješ je krajem prošle godine potpisao Bashundara Kingse i najavljen je kao veliko pojačanje. Radi se o klubu koji ima visoke ambicije, a Vranješ je pružao korektne partije.

Imao je i problema sa povredom, pa je mjesec i pol prije kraja prvenstva dogovoren sporazumni raskid saradnje. 

"Lijepo životno iskustvo za mene. Upoznaao sam jednu novu kulturu, davao sam svoj maksimum kao i u svakom klubu. Ipak, daleko sam od kuće pa sam se odlučio za povratak. Brzo smo postigli dogovor i sporazumno smo raskinuli saradnju. Šta dalje? Ne znam, malo ću odmoriti pa ću donijeti odluku", za SportSport.ba je istakao Vranješ.

Podsjetimo, Vranješ je ugovor s Borcem raskinuo početkom novembra prošle godine, u Borac se vratio  početkom 2019. godine. Odigrao je od tada 82 utakmice na kojima je postigao čak 45 pogodaka i vidljivo je da je Velikanu iz Platonove teško pao njegov odlazak. 

Dodajmo da je Vranješ karijeru počeo upravo u Borcu, a imao je zapaženu i internacionalnu karijeru. Iz Borca je otišao u Rumuniju gdje je igrajući za Pandurii i Cluj u 61 utakmici postigao 14 pogodaka. U sezoni 2013/2014 igrao je za Vojvodinu. U 42 utakmice postigao je 8 pogodaka, a iz Novog Sada se preselio u Poljsku, tačnije u Lechiu Gdanjsk.

U Poljskoj je branio boje i Legije iz Varšave i Piasta i to sa dosta uspjeha, a 2018. se vratio u Bosnu i Hercegovinu, tačnije u Željezničar za koji je odigrao 24 utakmice u kojima je postigao tri pogotka.

Top Komentari

Goran86
Boli me djoka
6 1
rame
Ne mozes zlo raditi a dobru se nadati !
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi