Stojan Vranješ sjajnim golom donio pobjedu FK Borac

Trijumf protiv Arsenala

Stojan Vranješ sjajnim golom donio pobjedu FK Borac

M. Šljivak

Borac iz Banja Luke savladao je danas u pripremnom meču ukrajinski Arsenal iz Kijeva rezultatom 1:0.

Tim Darka Vojvodića je dominirao u prvom poluvremenu ovog duela. Stvorili su nekoliko opasnih situacija pred protivničkim golom, a najbolji na terenu bio je uvjerljivo iskusni veznjak Stojan Vranješ.

Upravo je Vranješ postigao i jedini gol na ovoj utakmici. Igrala se 41. minuta, Vranješ je sjajno šutirao iz slobodnog udarca i matirao je protivničkog golmana za prednost Borca od 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, da bi u nastavku meča Arsenal za nijansu bio bolji tim. Stvorili su Ukrajinci nekoliko opasnih situacija pred golom Borca, ali do izjednačenja nisu mogli.

Ostalo je na kraju 1:0 za banjalučki tim koji je danas pokazao da se može nositi sa na papiru kvalitetnijim rivalima.

Borac je nastupio u sastavu:

Topalović, Lekanić, Ćosić, Runić, Janičić, Danilović, Milutinović, Vranješ,Mojović, Kajkut i Aničić.

Prijateljski meč:

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Borac - Arsenal 1:0

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti