Stojanov: Iz Jedinstva odlazim tužan, ali i sretan

Prvi strijelac Prve lige FBiH

Stojanov: Iz Jedinstva odlazim tužan, ali i sretan

Poslije godinu dana provedenih Pod borićima, Uroš Stojanov napustio je Jedinstvo i svoju karijeru nastaviti će vjerovatno van granica BiH. 

Nakon što se 'dočepao' titule najboljeg strijelca Prve lige FBiH, ambicije ovog 25-godišnjeg Kikinđanina znatno su se povećale i ne poklapaju se sa igranjem u drugom rangu bh. nogometa.

„Veoma teška i uzbudljiva sezona je iza nas i jako mi je žao što na kraju nisam uspio ući s Jedinstvom u Premijer ligu, tako da iz Jedinstva odlazim tužan, ali i sretan. Ja sam imao dobru sezonu, prvi sam strijelac lige i zadovoljan sam svojim učinkom, posebno kada obratim pažnju na situaciju u klubu i veliki broj nekorektnosti na koje smo ja i moji saigrači naišli“, kazao je Stojanov u razgovoru za SportSport.ba.

Stojanov se od bihaćke publike oprostio sa dva pogotka u posljednjem kolu, a ovu priliku iskoristio je da im se zahvali na podršci koju je dobivao tokom boravka u Bihaću. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

„Zahvaljujem se svim pravim navijačima Jedinstva na podršci, a svom sada već bivšem klubu želim mnogo sreće u budućnosti. Nadam se da će mi oprostiti ako nekada nisam bio na nivou, ali sve što sam radio bilo je za dobrobit Jedinstva“, dodao je za kraj Stojanov.

Tokom sezone Stojanov je bio jedan od najboljih igrača Jedinstva, što govori i podatak da je od 29 odigranih utakmica u crveno – bijelom dresu postigao čak 18 golova. Još uvijek nije poznato gdje bi mogao nastaviti karijeru, a kako saznajemo, postoje neke ponude za inostrani angažman, te da Stojanov nije posljednji koji je „digao sidro“ iz Jedinstva. 

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije